ronaldo26Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a glumit în urmă cu câteva săptămâni pe marginea comportamentului lui Cristiano Ronaldo şi              l-a lăudat pe Lionel Messi pentru atitudinea avută atât pe teren, cât şi în afara lui. Mulţi au speculat pe marginea acestui incident lansând ideea că Balonul de Aur din acest an este deja adjudecat de argentinian.
Se pare că gândurile celor de la FIFA erau altele. Potrivit publicaţiei spaniole Punto Pelota, cei de la FIFA „l-au chemat în secret, în această săptămână, la sediul din Zurich pe Ribery pentru o şedinţă foto cu Balonul de Aur. Totul a fost însă contramandat în ultima clipă, iar cei de la Bayern sunt extrem de furioşi şi cer explicaţii”.
„Ribery şi Bayern Munchen s-au supărat din pricina acestui incident deoarece nu înţeleg motivul pentru care a fost amânată şedinţa foto”, scrie jurnalistul Josep Pedrerol.
A „întors” hat-trick-ul lui Ronaldo rezultatul?
Ziaristul spaniol mai notează că un posibil motiv pentru amânarea şedinţei foto ar fi reprezentat de faptul că termenul limită pentru votarea celor trei finalişti ai Balonului de Aur a fost extins.  Cel mai probabil, meciurile excelente făcute de Cristiano Ronaldo în barajul Portugalia – Suedia, pentru calificarea la CM 2014. CR7 a reuşit patru goluri în cele două meciuri, inclusiv un „hat-trick” în partida retur. Cum iniţial data limită pentru strângerea voturilor era 15 noiembrie (înainte de disputarea meciurilor de baraj) şi aceasta s-a prelungit până pe 29, nu e exclus ca iniţial Ribery să fi fost în topul preferinţelor, iar cei care au votat după să fi mers pe „mâna” lui Cristiano Ronaldo.

Recomandările redacției