„Bătaie“ pe biletele de tratament: CJP Arad a primit un număr mare de cereri

0
761

Sute de vârstnici arădeni, precum și asigurați din sistemul public au depus cereri pentru bilete de tratament, la Casa Județeană de Pensii. Cererea a ajuns să fie mai mare decât oferta de bilete, întrucât acestea oferă avantajul unei coplate reduse, iar în unele cazuri, biletele sunt gratuite. Cea de a patra serie de bilete de tratament a început chiar pe 16 iunie.

Pensionarii, precum și angajații din anumite unități arădene au la dispoziție în 2019, 18 serii de trimitere pentru tratament balnear. În principiu, câteva mii de bilete de tratament ar urma să fie puse în total, la dispoziție CJP Arad, în diferite stațiuni. Deocamdată însă, potrivit conducerii CJP, licitațiile pentru unitățile de cazare care primesc bilete de tratament nu s-au încheiat. În consecință, încă nu este cunoscut totalul de bilete de tratament care vor fi alocate Aradului, pentru anul acesta, în cele 18 serii.

Până acum, prin CJP Arad, deja sute de pensionari, precum și asigurați au plecat în stațiuni pentru a-și trata diferite afecțiuni, dar și pentru a se relaxa.

Beneficiarii aleg stațiuni pentru tratament adresat unor afecțiuni neurologice, reumatologice sau interne. Sejururile în stațiuni sunt pe bază de bilete cu contribuție proprie sau fără, în anumite cazuri. Prima serie a fost pe 18 martie, cea de a doua, pe 4 aprilie, iar cea de a treia la jumătatea lunii mai. „Seria din iunie a început pe data de 16 și am avut aproximativ 300 de bilete de tratament. De data aceasta, numărul cererilor a crescut, astfel că, nu am mai putut trimite în plus, alte persoane care au depus cereri abia acum. Aceștia rămân să plece în seriile viitoare. Când vom ști exact totalul de bilete de tratament pentru Arad, vom face publică situația“, a susținut Mihaela Vasil, directorul Casei Județene de Pensii Arad.

Cele mai multe bilete sunt pentru stațiunile Moneasa, 1 Mai, Buziaş, Geoagiu, Olănești și Covasna.

Arădenii interesați trebuie să știe că, biletele gratuite pentru care nu este necesară asigurarea unei contribuții se împart pe serii şi staţiuni, pensionarilor de invaliditate în baza programului de recuperare stabilit de medicul expert de asigurări sociale, veteranilor de război, salariaţilor care lucrează în zona I şi II de expunere la radiaţii, beneficiarilor de indemnizaţii, precum şi persoanelor adulte cu dizabilități.

Condițiile de beneficiere de bilete pot fi obținute direct prin informații de la Casa de Pensii, cât și de pe pagina oficială a instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.