Bătaie pe locuri la spectacole: debutează a doua săptămână a „Lunii pline de teatru”

0
190

Cinci spectacole – șap­te zile. Trei evenimente – deja sold out! Așa ar pu­tea fi descrisă pe scurt, la debut, cea de a doua săptămână a ,,Lunii pline de teatru” – proiect al Teatrului Clasic ,,Ioan Slavici” Arad. Maratonul teatral al acestei săptămâni debutează astăzi, la ora 19.00, cu „Ai mei erau super”. Jucat cu casa închisă, spectacolul semnat de Cris­tian Ban aduce în fața privitorilor o istorie plină de emoție născută din aminitirile actorilor despre părinții și copilăria lor. Își spun povestea: Robert Pavicsits, Alina Danciu, Carmen Vlaga-Bogdan, Roxana Sabău și Ștefan Statnic.
Theodor Cristian Popescu este regizorul care își pune semnătura pe producția programată în 18 ianuarie, de la ora 19.00, în sala mare a TCISA: „Perplex” de Marius von Mayenburg. Povestea spectacolului, jucat ins­pirat de Carmen Vlaga Bogdan, Cecilia Donat-Lucanu, Andrei Elek și Alex Mărgineanu, este una sim­plă: un cuplu se întoarce dintr-o vacanță exotică, pentru a descoperi că acasă nu mai este curent, plantele de apartament arată cu totul altfel, mo­tanul familiei a dispărut și un miros ciudat a invadat spațiul. Ce se întâmplă însă după acest moment e neașteptat și provocator deopotrivă.
Sala Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” găzduiește în 20 ianuarie, tot de la 7 seara, un alt spectacol jucat acum cu casa închisă: „Iubirea la oameni” de Dmitri Bogoslavski. Montarea, semnată de Vlad Masaci îi aduce pe aceeași scenă pe Zoltan Lovas, Carmen Vlaga-Bogdan, Oltea Blaga, Andrei Elek, Liliana Balica, Mariana To­fan, Alex Mărgineanu, Cecilia Donat Lucanu, Robert Pavicsits, Roxana Sabău și Darius Bogdan.
Spectatorii arădeni vor avea o zi plină duminică, 21 ianuarie. Și asta pentru că, două sunt spectacolele programate pentru atunci. Seara începe cu „Al tău vechi, Caragiale!” – programat, în sala Studio, de la ora 17.00 și jucat cu casa închisă. „Acest spec­tacol ne dă întâlnire cu opera lui Caragiale și ne reamintește că lu­mea lui nenea Iancu nu a dispărut deloc, din contră, astăzi pare mai actuală decât oricând, tocmai pentru că o re­găsim în fiecare zi, în oameni, în evenimente, în gesturi, în fapte” – spune Valentin Voicilă, cel care își pune semnătura regizorală pe această montare.
Ultima reprezentație a săptămânii este cea mai recentă montare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici. Vorbim despre „Don Juan se întoarce de la război”, spectacol a cărui premieră a avut loc la finalul lui 2017. Regizat de Horia Suru, spectacolul se joacă pe scena mare a TCIS, de la ora 19.00, în 21 ianua­rie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.