Democrat-liberalii au început lupta pentru şefia PD-L, un partid care o ia puternic la vale şi care are nevoie de o resuscitare rapidă, pentru a nu ajunge coleg de suferinţă cu aliatul PNŢCD. Resuscitarea pe care o aşteaptă membrii de partid pare, însă, tot mai departe, având în vedere evenimentele din ultimele zile.
În orice partid care se respectă, după alegerile din 9 decembrie, conducerea ar fi trebuit să demisioneze în bloc, având în vedere rezultatul dezas­truos obţinut de echipa Blaga. Totuşi, la PD-L, se ridică un semn de întrebare dacă această variantă ar fi cea mai bună pentru revigorarea partidului, având în vedere care sunt alternativele. Îmi aduc aminte cum prin 2005, Traian Băsescu cerea reformarea PSD-ului condus de Năstase, pentru a deveni un partid credibil. Cam în aceeaşi situaţie se află acum PD-L, iar Traian Băsescu este în postura de a cere (şi face) reforma în propriul partid. Ce fel de reformă ne pregăteşte Traian Băsescu, vedem chiar în aceste zile. Vârf de lance al noii generaţii PD-L, care ar trebui să fie alternativa la USL, este nimeni altcineva decât Elena Udrea, fosta ministră a Dezvoltării, cea care construia săli de sport în sate unde nu sunt copii sau bazine de înot pe care nu le folosea nimeni, fiindcă nu exista apă în zonă. Un ministru perceput ca cel mai corupt al cabinetelor Boc, un ministru acuzat de multe lucruri ilegale şi care îşi mai etalează liberă poşetele de mii de euro doar fiindcă procurorii lui Traian Băsescu îi sunt încă fideli „tătucului“. La capitolul „Lenuţe“, Băsescu a reuşit să-l întreacă până şi pe Nicolae Ceauşescu, cel care n-a avut tupeu să şi-o promoveze pe-a lui ca şefă de partid. În schimb Băsescu nu mai are pic de ruşine, dacă nu de români, măcar de familie. În drumul spre reformare, noul PD-L ne propune, alături de doamna preşe­dinte Udrea, o gaşcă de baroni locali certaţi cu legea, şantajabili, numai buni să suţină orice inepţie a lui Băsescu. Toată fauna PD-L, care a apărut în scandalurile de corupţie din ultimii ani s-a grupat în jurul Elenei lui Băsescu, probabil de frica procurorilor DNA. Şi aici îl avem pe baronul vestului, Gheorghe Falcă, trimis în judecată de procurorii DNA pentru fapte grave de corupţie. Astăzi un mic politician, după pierderea lamentabilă a alegerilor la Arad, Falcă a pornit de câteva zile un tur al televiziunilor, în speranţa că va reuşi s-o instaleze, alături de ceilalţi baroni, pe Udrea la şefia PD-L, iar drept răsplată domnul Băsescu poate va pune şi el o vorbă bună. La Înalta Curte sau la DNA, pentru celelalte plângeri despre care se vorbeşte tot mai intens în ultimele săptămâni.
Alături de Falcă, din echipa „imaculaţilor“ propusă de Băsescu – Udrea face parte baronul de Bistriţa, Ioan Oltean, baronul de Dâmboviţa, Florin Popescu, baronul de Neamţ, Gheorghe „Pinalti“ Ştefan şi aşa mai departe, toţi cu afaceri grele în spate, dezvăluite de-a lungul anilor de presa locală şi centrală, dar care stau la sertar până la noi ordine. Iar cireaşa de pe tort e slujitorul Emil Boc, cel mai slab premier din istoria post decembristă, care a fost scos din tufele Clujului ca să mai atragă nişte tovarăşi în tabăra mult iubitei Elena Udrea.
Cu aceşti oameni cu probleme, cu o imagine proastă, cu dosare penale şi procese de corupţie, cărora le arată pi­sica pentru a o susţine pe Udrea (a se citi procurorii DNA), se pregăteşte Traian Băsescu să revigoreze PD-L, un cal aflat în moarte clinică după ultimele alegeri parlamentare. Cu Udrea la cârmă şi cu Băsescu în spatele ei, suflându-i în ceafă, calul PD-L nu se va trezi niciodată. Poate-l iau popularii europeni, să-l bage în lasagna, că tot e la modă.

  • aradean spune:

    MINUNAT articolul. Felicitari!!!

  • ioji spune:

    Vorbea astazi un mucalit prin tirg ca furnizorul de carne de cal in intreaga UE ar fi PDL-ul . Mai sa fie oare asa? Atentie ca pdl-ul mai are cai morti, dar nu stiu daca ii vor vinde pentru ca ii calaresc crezind ca inca mai traiesc.

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției