gio1 Faptul că utiştii au făcut primul antrenament al anului pe arena „Francisc Neuman” a contat mai puţin. Normal, e un lucru pozitiv că UTA în sfârşit s-a reunit, însă reflectoarele au fost puse pe şefii „alb-roşiilor”, care au de rezolvat problemele de ordin financiar ce erodează clubul de la finalul anului trecut. Din fericire, Giovanni Catanzariti a ajuns în postura (nesperată acum două-trei săptămâni) de a alege între două variante de continuitate, respectiv doi investitori ambiţioşi. „E puţin straniu să mă trezesc acum cu două oferte clare pe masă, să fiu pus în situaţia de a mă gândi bine pe care să o aleg. Ambele persoane cu care am stat la masă ieri (n.a. miercuri) şi astăzi (n.a. joi) sunt apropiate ca vârstă, mi se par foarte serioase şi doresc să facă performanţă la UTA”, a spus din capul locului Giovanni Catanzariti.
Marţian – Falub, doar cu promovarea în cap
Aşa cum vă informam, Adrian Marţian a discutat ore bune cu „oficialii” clubului arădean miercuri după-amiază, iar impresia lăsată a fost una pozitivă. Omul de afaceri clujean a lăsat impresia că banii nu vor fi o problemă în încercarea de a se forţa promovarea încă din acest sezon ce părea compromis, doar că şi-a luat un răgaz de trei-patru zile pentru a da un răspuns final. „Dacă batem palma cu domnul Marţian, Adrian Falub rămâne antrenorul echipei şi, după cum ştiiţi, el nu acceptă mediocritatea. Mereu a spus că UTA nu-şi poate propune decât  promovarea, nu-i convine deloc această poziţie în clasament. El se va baza pe scheletul existent acum la UTA, va mai aduce şi alţi fotbalişti de valoare, în special români, cu care să încerce să ocupe un loc promovabil la finalul sezonului. Uman, mi-ar fi foarte greu să mă desprat de Falub, un antrenor bun, care a pus mult suflet la club şi nu a plecat când a avut oferte de la alte cluburi”, a punctat Giovanni Catanzariti, care, pe undeva, e pus pe gânduri de faptul că Marţian i-a promis un răspuns final doar luni.
selymes600Joiţa – Selymeş, proiecte pentru prima şi a doua Ligă  
Deşi ţine de mai bine de o lună de zile legătura cu conducătorii UTA-ei, interesându-se în cel mai mic detaliu de problemele şi nevoile „textiliştilor”, Mihai Joiţa s-a întâlnit faţă în faţă cu Gio de abia după ce discuţiile s-au finalizat cu Adrian Marţian. Asta nu înseamnă că impresarul pleacă cu un dezavantaj în aşa-zisa cursă pentru preluarea clubului din Calea Aurel Vlaicu, însă şi în cazul său Catanzariti trebuie să cântărească serios decizia. „Cu domnul Joiţa am vorbit telefonic din luna decembrie, însă nu am găsit prilejul să ne întâlnim personal până azi (n.a. joi). Este evident că şi dânsul este un om serios, care este dipus să alimenteze pe loc conturile clubului cu o sumă ce ne-ar permite să mişcăm treburile. Domnul Joiţa are o gândire puţin diferită faţă de cea a domnului Marţian, în sensul în care, din câte am înţeles, are proiecte diferite în funcţie de ligile în care vom evolua. Oricum, dânsul va lucra cu un alt staff tehnic (n.a. condus de Tibor Selymeş)  şi destui fotbalişti străni, pe care ar dori să-i valorifice mai apoi în ţară sau străinătate. Cert, este că UTA va beneficia de un procent bun de pe urma vânzării lor, nu cum s-a întâmplat cu George Ţucudean, de pe urma căruia nu am încasat nimic odată cu transferul la Standard. Pe de altă parte, domnul Joiţa a comandat un audit financiar complex, ce poate dura până la două săptămâni şi de abia apoi va lua o decizie finală, vom semna sau nu actele. Dar, aşa cum am mai spus, în tot acest timp el va începe să finanţeze clubul pentru a intra în normalitate”, a afirmat Catanzariti. Din informaţiile noastre, în cursul zilei de joi, Mihai Joiţa s-a întâlnit şi cu un consilier al primarului Gheorghe Falcă (plecat la Bruxelles), pentru a se asigura de sprijinul autorităţilor locale măcar la nivelul celui dat în ultimul an.
Gio, minoritar la club în ambele cazuri
Precizând că nu putea aştepta la nesfârşit un răspuns din partea austriacului Dieter Kaas, Giovanni Catanzariti se bucură că eforturile sale de a găsi alte variante de continuitate au meritat. „Am cunoscut două persoane oneste, cărora le-am spus din capul locului că le voi ceda pachetul majoritar de acţiuni fără a cere un leu, dar le-am comunicat şi situaţia exactă a datoriilor. Ambii mi-au propus să rămân cu ei în club, ca acţionar minoritar, în aşa fel încât, dacă peste câţiva ani UTA va deveni profitabilă, să-mi recuperez şi eu măcar o parte din investiţie. Cu siguranţă, însă, acum nu mai aveam bani să bag în fotbal şi asta pentru că riscam să-mi ruinez afacerile, iar familia mea să sufere”, a mai punctat ita­lianul, care şi-a luat timp de gândire pentru a alege între Marţian şi Joiţa încă două-trei zile. „Sută la sută, unul dintre ei va prelua clubul”, a ţinut să-i liniştească Gio pe suporterii Campioanei Provinciei.

Recomandările redacției