Bătanii au fost ajutați să fie „mai bine informați, deci mai puternici în ceea ce fac“

1
244

Săptămâna trecută a avut loc la Căminul Cultural din Bata o întâlnire pe teme agricole de actualitate, reali­zată sub egida Consiliului Județean Arad, la initiațiva vicepreşedintei Claudia Boghicevici. Au fost invitați să participe localnicii bătani interesați de „măsurile de finanțare și schemele de plăți existente în Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014- 2020 care pot fi accesate prin APIA ȘI AFIR“, care au fost încurajați să  pună întrebările ce-i frământă pentru a primi răspunsuri au­- torizate chiar de la specialiștii de top în respectivele domenii. Astfel, alături de vi­- cepreședinta Consiliului Ju­dețean au fost prezenți Mihaela Cancel, director APIA Arad, director AFIR Adrian Nogea, Valentin Bot preşedinte GAL Podgoria Miniș -Măderat precum şi Garofiţa Popa director executiv GAL Podgoria Miniș Măderat şi consilier judeţean.
Primarul Ion Micurescu a fost și el prezent, firește: atât ca gazdă a întâlnirii, cât și ca… agricultor. „Scopul întâlnirii a fost acela de a veni cu informaţii proaspete pentru cetăţenii comunei, atât în ceea ce pri­- veşte noutăţile de la APIA cât şi posibilitatea de a beneficia de fonduri europene pentru PNDR 2014-2020 dar şi în cadrul GAL prin realizarea de proiecte cu valoare mică atât pentru administraţia locală cât şi pentru mediul privat.
Se ştie, în general vor­bind, că cine are informa­ţie e mult mai puternic. Acest deziderat e valabil și în domeniul agricol; poate chiar mai mult decât în alte domenii, aici fiind vorba de hrana noastră, în principal.
Prin urmare apreciem ca salutară inițiativa doam­nei Claudia Boghicevici care a aplicat acest principiu și la nivel local. Prin acest gen de întâlniri-
instruiri e evident că domnia sa doreşte ca bătanii noştri să fie mult mai bine informați, deci mult mai… puternici în ceea ce fac. Considerăm că acest gen de întâlniri sunt bine venite oricât de des e po­sibil“, aprecia edilul bătan la finalul întâlnirii inițiată de factorii ju­dețeni.
(F.B.)

instruire-bata1

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.