dispensar2 dispensar1De circa o lună de zile, în clădirea ce găzduiește cabinetul medical din localitatea Bata (comuna Bata) s-au desfășurat ample lucrări de modernizare și reabilitare. Primarul Ion Micurescu a considerat că acest așezământ – de o importanță dosebită în viața oamenilor locului, pe care nici nu mai e nevoie, practic, s-o mai accentuăm – trebuie să se ridice la nivelul cerințelor unei vieți moderne.
Gest de respect
Vorbim aici atât de aspectul edificiului în sine cât mai ales de utilitățile necesare: grupuri sanitare de interior cu apă curentă care să îndeplinească toate normele de igienă cerute de acest domeniu important: vorbim de asigurarea stării de sănătate a localnicilor.
„Această reabilitare este un gest de respect față de consătenii mei precum și față de cadrele medicale care activează aici. Vorbesc de medicul de familie Luca Marin precum și de medicul stomatolog Mihaela Baicz“ preciza edilul.
Finanțare de la Consiliul Județean
Lucrările realizate – în valoare totală de 1,1 miliarde lei vechi – au fost finanțate de Consiliul Județean Arad (un miliard lei vechi) și o parte din bugetul local.
„Sprijinul Consiliului Jude­țean Arad, a președintelui Nicolae Ioțcu a fost definitorie, fi­rește, motiv pentru care adresăm mul­țumirile de rigoare. În ampla lucrare ce va fi inaugurată mâine (astăzi – n.red.) și care este de nivel european sunt cuprinse multe dotări noi. Au fost reabilitate total cabinetele medicale, s-au realizat și dotat modern două grupuri sociale: unul pentru medici – în care s-a montat inclusiv un duș – iar al doilea grup social pentru pacienți. Apa provine dintr-un puț săpat în locație și trasă cu ajutorul unul hidrofor, pentru obținerea apei calde fiind achiziționat un boiler. Au fost reabilitate și acareturile aferente (magazia de lemne), inclusiv gardul împrejmuitor“ – ne-a descris Ion Micurescu paleta de lucrări.
Dispensarul își poate primi pacienții
Dispensarul se dă în folosință astăzi, la festivitatea de inaugurare fiind așteptați, alături de localnici și unii oaspeți din afara comunității. „Vor fi mâine alături de noi și senatorul Traian Igaș, din colegiul nostru, dar și reprezentanți la vârf ai Consiliului Județean – s-ar putea chiar domnul președinte Ioțcu, în funcție de agenda sa de lucru. Firește vor fi prezenți doctorii ce vor funcționa aici, consilieri locali, cadre didactice, nu­me- ­roși localnici – doar în beneficiul dumnealor a fost realizată investiția“ – a spus edilul din Bata.
Vor fi și alte inaugurări
După această inaugurare importantă din centrul localității Bata – dispensarul fiind amplasat în vecinătatea Bisericii Ortodoxe, pe DJ 682 ce străbate localitatea – în perioada imediat următoare vor fi și alte dări în folosință. Lista acestora cuprinde: inaugurarea drumului Țela-Bulci ce a fost modernizat precum și inaugurarea Centrului de Informare Turistică.     (F.B.)

Recomandările redacției