Bătanii iau tot mai în serios accesarea de bani europeni

0
811

Așa după cum anunțam în urmă cu ceva vreme, în câteva comune de pe Valea Mureșului au avut loc în această lună o serie de întâlniri între reprezentanții celor ce ges­tionează fondurile europene și o serie de investitori privați dar și a unor unități administrativ-teritoriale ce sunt extrem-extrem de  interesați de aceste fonduri.
Întâlnirile de animație

În aceste „întâlniri de animație“  au avut loc discuții,    s-a venit cu propuneri ce au fost analizate pe loc,  în pre­zența reprezentanților GAL „Miniș Măderat“, atât pentru a duce noi lămuriri despre… „abracadabrantul“ și mereu nesigurul traseu al… inițierii de proiecte eligibile dar și pentru stabilirea unei strategii de acțiune pentru toată zona Văii Mureșului, pentru următorii cinci ani – adică până în 2020.
Consultantul și exemplul
După o întâlnire găzduită de Primăria Bata și după ultima din aceste întâlniri, găzduită de Primăria Conop, așa cum s-a planificat, la următoarea întâlnire ținută tot la Bata a fost adus un consultant din cadrul GAL pentru a se identifica pe viu și la concret unde se pot demara formali­tățile de inițiere a proiectului și în ce condiții.
„Au fost prezenți 16 potențiali beneficiari care au venit cu propuneri în direcții precum: stabilirea tinerilor la sate (cu exemple concrete dintre localnici) ori sprijinirea dezvoltării/modernizării unor investiții existente ori chiar noi. Am avut un exemplu real în care un localnic – ce inițial a fost mecanic și ulterior a ajuns inginer –  și-a deschis un atelier auto. Prin inițierea de unui proiect eligibil a ajuns să primescă un sprijin financiar de 50.000 euro pentru dezvoltarea și modernizarea lui. Celor prezenți li s-a prezentat și alte posibilități în care ar putea primi sprijin – în funcție firește și de ceea ce dețin deja – pentru investiții în domenii mai mici, mai rar întâlnite și de aceea cu șanse mai mari de a avea succes“ – ne descria primarul Ion Micurescu câteva secvențe din derularea întâlnirii dintre consultatul GAL și cei interesați de posibilitatea de accesare a fondurilor UE.
(F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.