Bate vântul în centrele de vaccinare din județ

0
285

Cazurile de Covid-19 sunt din ce în ce mai puține în județul nostru. Mai mult, dat fiind faptul că oamenii nu se îmbulzesc în centrele de vaccinare, Direcția de Sănătate Publică Arad a luat niște măsuri în acest sens. 

Mai precis, s-au modificat fluxurile câtorva centre de vaccinare, după cum urmează: Centrul Sală de Sport Aurel Vlaicu va pune la dispoziție vaccinul Johnson&Johnson, inițial acesta avea Moderna ca flux cu vaccin; La Cinema Solidaritatea, fluxul cu vaccin Pfizer a fost transformat în flux cu Johnson&Johnson; Centrul de vaccinare de la Vladimirescu, pe lângă fluxul de Pfizer, va avea și un flux de Johnson&Johnson. 

De asemenea, s-a redus programul de lucru la centrele de vaccinare din Sântana, Șiria, Curtici și Pâncota, care vor fi deschise în intervalul orar 08:00-14:00, din cauza unui număr mic de cereri de vaccinare. 

Pentru că volumul de lucru s-a micșorat substanțial, vor avea loc și reduceri la personalul medical, până în data de 30 iunie. 

Directorul DSP Arad, Horea Timiș ne-a confirmat schimbările produse, scopul acestora ținând de adresabilitatea populației: „ Este o reorganizare, dat fiind faptul că munca a scăzut considerabil pe toate barierele. Partea aceasta cu reorganizarea fluxurilor cu vaccin a avut loc din cauza adresabilității populației, care este în scădere. De asemenea, am decis să încetăm câteva dintre contractele de muncă pentru 10 medici cu competențe limitate și 5 asistenți medicali. Din cauza muncii care a scăzut, a trebuit să renunțăm și să optimizăm anumite aspecte.” 

Mai mult, am aflat că ieri, Ministerul Sănătății a transferat banii pentru plata personalului din centrele de vaccinare, dar și sumele necesare pentru plata facturilor aferente activității din aceste centre, pentru aprilie și mai, suma fiind de peste două milioane de lei. 

Astfel, pentru activitatea prestată de personalul medical, aceștia vor fi plătiți la zi: 90 lei/oră pentru medici; 45 lei/oră pentru asistenți medicali; 20 lei/oră pentru registratorii medicali. 

Direcția de Sănătate Publică Arad a redirecționat banii către toate primăriile implicate în procesul de vaccinare. 

„Suntem la zi cu plata personalului și a facturilor. La carantinare, totuși, suntem restanți, pentru că încă nu au venit banii”, ne-a mai declarat Horea Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.