Bătrâna Doamnă dezvăluie numele primelor achiziții ale verii! Șapte juniori promovează la prima echipă

0
296

gligor Utiștii au definitivat lista despărților, dar au anunțat și finalizarea cu succes a discuțiilor cu trei fotbaliști!
Alin Gligor poate fi considerat cap de listă. Blondul născut pe 18 septembrie 1983 se întoarce acasă după doi ani în care a jucat în liga secundă la FC Olt. Polivalentul fotbalist (în ultimii ani a deținut postul de fundaș central, dar mai are experiență ca închizător sau fundaș. Gligor a început la CSS Gloria, apoi a debutat la seniori pentru Telecom Arad, în Liga a III-a. La același nivel a mai jucat pentru Voința Macea, Gloria Arad și Național Sebiș, făcând apoi un salt de un eșalon la AC Universitatea. În 2012-2013 a devenit căpitanul UTA-ei. A plecat înaintea declinului, la FC Olt, a câștigat și acolo banderola. A jucat pentru team-ul condus de Dan Oprescu în 55 de meciuri și a marcat 3 goluri.
Urmează Alexandru Manea, și el cu trecut roș-alb, și el polivalent – fundaș dreapta, fundaș central, mijlocaș defensiv. Manea e născut pe 19 mai 1990, iar junioratul l-a făcut la Atletico. A jucat pentru echipa din orașul natal, CS Ineu, în liga terță, apoi a mai apărat culorile echipelor Gloria, ACU Arad, UTA, Poli Iași (pentru Gloria și UTA a evoluat în două rânduri). Manea a evoluat în 28 de meciuri pentru gugulani în stagiunea trecută și a marcat un gol, primul al acestora în liga secundă.
maneaLista de până acum e închisă de portarul Bogdan Miron, ultima dată între buturile echipei Național Sebiș.  Goalkeeperul e sătmărean la origine (n. 17 martie 1990, măsoară 1,91m) și a fost omul de bază al celor de pe Crișul Alb în ultimul sezon. Ca junior, Miron are o experiență la FC Porto, primele meciuri la seniori le-a avut la Olimpia Satu Mare, apoi a mai jucat la FC Silvania și Luceafărul Oradea, revenind la „Oli” odată cu promovarea acesteia în liga secundă.
„Clubul va mai transfera, înainte de cantonamentul din Austria, doi – maxim trei – jucători”, menționează roș-albii, într-un nou comunicat postat pe site-ul oficial.
Promovează juniorii
Obligativitatea juniorilor sub 19 ani nu le-a ridicat utiștilor probleme. Șapte juniori au făcut pasul spre prima echipă. „Adrian Petre, Sebastian Mara, Andrei Ghiun­ghiuș, Dennis Man, Denis Lazăr, Victor Prună și Amir Jorza fac pasul spre prima echipă. Toți vin din pepiniera proprie. Când le va permite timpul, ei vor juca și la echipa a doua sau la juniori republicani, pentru a acumula cât mai multă experiență”, au punctat conducătorii, în același comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.