Că la Arad sportul are o puternică componentă socială nu mai este un secret; ieșirile în public, la diferite evenimente sau cu ocazia campaniilor umanitare, ale celor mai importante echipe arădene au fost numeroase de-a lungul anilor. Stopate de pandemie, ele reîncep timid să reapară și să reînvie această tradiție. Ca de obicei, liantul acestor întâlniri dintre sport și viața de zi cu zi a arădenilor, este Cetatea Voluntarilor, asociație care rămâne un exemplu pentru ceea ce înseamnă cu adevărat spiritul comunitar.

Într-o astfel de acțiune, câțiva reprezentanți ai echipei UTA au vizitat astăzi unul dintre cele mai importante proiecte pe care Cetatea Voluntarilor și-a pus amprenta: Secția de Neonatologie și Terapie Intensivă Neonatală. Jucătorii Erico da Silva și Alexandru Benga împreună cu managerul general Attila Broșovszki au împărțit obiecte necesare pentru îngrijirea micuților aflați la început de viață, din păcate o parte dintre ei purtând deja pecetea abandonului. Însă dacă familia biologică i-a refuzat pe acești micuți, iată că familia Aradului, din care fac parte și băieții care poartă cu mândrie pe piept triunghiul UTA-ei, îi are în grijă și le oferă dragostea și căldura de care au nevoie.

Și, poate peste ani, unii dintre acești micuți care astăzi au fost legănați de Erico sau Benga, vor popula tribunele stadionului Francisc Neuman sau poate cine știe vor fi pe gazonul acestuia, inoculați încă din primele zile de viață cu pasiunea pentru sport, pentru UTA și pentru Arad.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției