FC Petrolul şi UTA, două dintre formaţiile de legendă ale fotbalului românesc, îşi dau întâlnire în această seară, într-un meci încărcat de istorie. Zece titluri de campioană au câştigat, de-a lungul anilor, FC Petrolul şi UTA. Patru trecute în dreptul ploieştenilor şi şase pentru arădeni, un palmares care conferă, astfel, o greutate aparte unuia dintre duelurile de gala ale fotbalului românesc.
Prezentul aparţine „galben-albaștrilor”, mult mai bine poziţionați într-o luptă pentru revenirea pe prima scenă, pe care, „roș-albii”, în schimb, par să o fi abandonat deja. Aproape de jumătatea întrecerii, „lupii” sunt clasaţi pe locul doi în ierahia la zi a Ligii a II-a Casa Pariurilor, cu un total de 38 de puncte, în vreme ce arădenii ocupă locul zece, cu 15 puncte mai puţin, aşa încât, cel puţin pe hârtie, jocul de mâine seară anunţă un favorit incontestabil.
După ce Octavian Grigore a preluat echipa din mâna lui Leo Gro­zavu, Petrolul a mers ceas și acum e pe loc direct promovabil în elită. „Un meci în care întâlnim o echi­pă de tradiţie şi care, pentru noi, reprezintă un nou prilej să demonstrăm că putem fi pe lo­curile fruntaşe, acelea care duc în primul eşalon. Vom întâlni un adversar redutabil, iar asta nu o spun ca să pun o presiune suplimentară pe elevii mei, şi avem toate premisele necesare pentru a vedea un duel interesant, dar nu la nivelul băncilor teh­nice, ci al echipelor care se vor înfrunta pe teren”, a prefaţat întâlnirea de mâine antrenorul principal al petroliştilor. „În acest mo­- ment, cred că Petrolul are ne­voie de rezultate, de constanţă în a obţine punctele necesare pentru o clasare în zona promovării. De asemenea, cred cu tărie că un lot format în vară are nevoie de timp pentru a fi create anumite relaţii de joc şi pentru a putea oferi un joc plăcut ochiului. Normal că şi eu îmi doresc ca echipa să joace altfel, să câştige la 3-4 goluri diferen­ţă! Ce antrenor nu ar vrea acest lucru? Dar, în acest moment, am venit cu varianta unui joc de si­gu­ranţă, care să ne aducă punc­te, şi, din mers, vom căuta să reglăm anumite meca­nisme şi relaţii de joc”, a mai adăugat Gri­gore, care are trei probleme de lot: Sebastian Ghinga, Toto Tamuz și Antonio Cruceru (accidentați sau răciți).
La rândul său, Marius Chindriș, mijlocașul arădean plecat la Pe­tro­lul în vara anului 2017, recunoaște că: „Pentru mine va fi un meci special, pentru că îmi voi întâlni fosta echipă, cea cu care am debutat în Liga a II-a. Pot să spun că, de când am plecat de la Arad, am aşteptat momentul acesta. Vom face tot posibilul să câştigăm şi să fim, cel puţin până se termină etapa, pe primul loc al clasamentului. La UTA mai evoluează câţiva jucători cu care am jucat şi am crescut împreună la Arad, dar pe durata celor 90 de minute asta nu va conta. Fiecare meci trebuie tratat cu maximă seriozitate, nu avem nevoie să facem rabat de la ceva pentru a ne putea îndeplini obiectivul”
Ionuț Popa beneficiază de revenirea a trei dintre seniorii săi de bază după suspendarea cu FC Argeș. „Pentru jocul de la Plo­iești ne axăm, cum am făcut-o în ultima vreme, pe mulți dintre tinerii din lot. Dar, din lot vor face parte și Manea, Benga și Rus, absenți pentru cartonașe etapa trecută. Ne așteptăm la un joc greu, eu mi-aș dori să jucăm cum am făcut-o în repriza a doua de la Bacău sau în re­priza a doua cu Argeșul, când doar lipsa de șansă a făcut să nu înscriem mai mult. E presi­une mare pe toată lumea, de­oarece cerem foarte mult de la jucătorii care vor să rămână. În schimb, cei de la Ploiești au miza primelor locuri, promo­va­rea. Sper să fie un joc frumos. Petrolul are o echipă cu jucători foarte buni. Pe Țigănașu l-am și antrenat, împreună cu Ștefănescu formează un flanc stâng excepțional, poate peste unele din Liga 1. Au un jucător, pe Marinescu, care în ciuda anilor este tot mai bun, ca vinul. Au și un golgheter înăscut, pe Ar­năutu, știm cam totul despre ei, sper ca și noi să putem pune în aplicare multe lucruri cae pri­vesc echipa în atac și în defensivă. Petrolul este o echipă care din toate punctele de vedere stă bine, poate într-un timp scurt vom sta și noi așa”, consi­deră antrenorul principal al UTA-ei.
„Roș-albii” vin după trei eșecuri la rând și riscă să fie înghițiți de plutonul din partea secundă a clasamentului în cazul unui nou rezultat negativ.
Formații probabile:
Petrolul: Tordai – Alb. Olaru, Antoche, Fl. Plămadă, Ţigănaşu – M. Chindriş, Danci – Șaim, L. Marinescu, Ştefănescu – Arnăutu.
UTA: Orlic – Manea, El Hasni, Benga, Copaci – Coulibaly, Oprea – Costin, Enescu, Janos – C. Rus.
Arbitri: Florin Miron (București) – Sebastian Stoianov (Constanța), Vlad Bârleanu (București). Rezer­vă: Alexandru Tudor (București)

Recomandările redacției