„Bătrâna Doamnă” se întoarce acasă pentru punctele puse în joc cu Buzăul: „Poate reușim să devenim lideri după această etapă”

0
268

UTA și Gloria Buzău se află din nou față în față într-un meci oficial după 11 ani. Precedenta partidă avea loc pe scena primului eșalon, pe 30 martie 2008, când echipa arădeană învingea în Calea Aurel Vlaicu trupa din Câng, scorul de 2-1. Edson și Marincău înscriau pentru „roș-albi”, în timp ce pentru Gloria puncta pe final Claudiu Ionescu. Din păcate, „Bătrâna Doamnă” avea să retrogradeze la finalul acelui sezon, în timp ce Buzăul a fost prima peste linie. Oricum, Gloria a căzut în vara lui 2009 și de atunci, niciuna dintre cele două combatante nu au mai respirat aerul primului eșalon.
Dar, cele două formații nu s-au duelat nici măcar la „matineu” și asta pentru că au făcut parte din serii diferite, iar apoi ambele au fost nevoite să o ia de la capăt din eșaloanele inferioare. Buzoienii tocmai ce au venit din eșalonul trei și, pentru că susținuți în mod direct de autoritățile locale și județene, nu au drept de promovare. Probabil și din această cauză avântul din primele runde s-a mai stins acum și echipa lui Ilie Stan pare una de bătut. Totuși, fostul fundaș al Stelei încearcă să fie cât mai optimist, plecând și de la considerația sa asupra adversarului. „Nu mi se pare că UTA joacă foarte bine în ultimul timp, poate fi și oboseala, cine știe. Impresia este că echipa din Arad a câștigat norocos unele puncte, dar, știți cum se spune, norocul ține cu cei buni. E clar că se vor întâlni două echipe bune și, deci, ar trebui să fie un spectacol frumos. Din păcate, o să avem câteva probleme de lot, sunt mulți jucători cu probleme medicale, incerți. Sigur, nu va juca Balgiu, care e suspendat. Sigur nu vom face doar act de prezență la Arad. Plecăm de la ideea să nu pierdem, dar – bineînțeles – vom face tot posibilul să și câștigăm, dacă jocul ne permite. Cunosc publicul arădean, va face tot posibilul să-și împingă favoriții spre victorie. Suporterii au fost și la bine și la greu lângă echipă, iar acum că e bine la UTA sunt și mai încărcați cu energie pozitivă. Dar, asta ar trebui să ne motiveze și pe noi, căci, până la urmă, e frumos să joci cu mulți spectatori în tribună”, a punctat Stan.
UTA joacă din nou în fața publicului arădean după zece zile, la o oră imposibilă pentru o zi lucrătoare: 14. „Revenim acasă, pe propriu stadion, într-o etapă care se desfășoară la o oră nepotrivită pentru suporterii noștri. Chiar și așa, însă, sper să găsească o modalitate așa încât să fie alături de noi, pentru că aportul lor este extrem de important, mai ales că suntem, din nou, în fața unui meci dificil. Nu știu dacă pot spune că în ultima perioadă am avut un joc ușor, parcă de la etapă la etapă adversarii se mobilizează din ce în ce mai bine împotriva noastră, dar și pentru noi acest fapte un stimul suplimentar. Legat de Gloria Buzău, trebuie să ne gândim că din postura de nou-promovată a început destul bine campionatul, a fost chiar în frunte, chiar dacă acum a coborât în clasament. Adversarul are în componență jucători cu calitate, precum V. Alexandru, V. Munteanu, Bourceanu, Huiban sau Ba­lauru, dar este extrem de important cum vom fi noi la ora meciului. Chiar dacă e o perioadă încărcată și ne confruntăm cu destule indisponibilități, băieții care vor intra în teren conștientizează importanța punctelor puse în joc. Vrem să cunoaștem, din nou, gustul victoriei, deoarece venim după două remize, care nu neapărat ne mulțumesc, chiar dacă au fost câștigate două puncte pe terenuri dificile, în fața unor adversari incomozi. Acum, însă, ne dorim victoria, să rămânem măcar pe locul doi, dar cu ajutorul rezultatelor poate reușim să devenim lideri după această etapă”, susține Laszlo Balint, antrenorul „Bătrânei Doamne”, care știe că Mioveniul are meci greu cu Rapidul acasă, în nocturnă.
Față de mai vechii indisponibili, Coulibaly, Ciucur, Pușcaș și Stancu, UTA nu va putea conta astăzi nici pe mijlocașii centrali, Lorenzi și Isac, ambii cu probleme de ordin muscular. Totodată, Iacob și Șeroni sunt incerți. Confruntarea UTA – Gloria Buzău începe azi, la ora 14, pe arena „Motorul” din orașul nostru și va fi transmisă în direct pe TV Arad.
Formații probabile: UTA: Bolboașă – An. Rus, Melinte, Ilie, Tomozei – Moise, Hrezdac – Ursu, Al. Ioniță, Buhăcianu – C. Rus.
Buzău: R. Stoian – Gîţ, M. Ioniţă, Ghinga, Pîrcălabu – Bourceanu, Vîlsan – Hiuban, Tucaliuc, Val. Munteanu, Val. Alexandru
Arbitri: Mihai Amorăriței (Cîmpina) – Răzvan Soporan (Baia Mare), Răzvan Nistoran (Reșița). Rezervă: Dorin Voina (Reșița)
Observatori FRF: Zaharia Ciev (Timi­șoara), Radu Bîtea (Oradea)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.