martiancataAșa cum vă relatam, Giovanni Catanzariti și Adrian Marțian s-au înțeles verbal asupra modalității de colaborare la UTA, însă situația a rămas – oarecum  – blocată. Omul de afaceri clujean nu a investit încă niciun ban la gruparea arădeană și nici n-o va face până spre finalul acestei săptămâni. În schimb, Marțian susține că, împreună cu „oficialii” clubului,  au trasat în cel mai mic detaliu planul de bătaie pentru perioada de pregătire, urmând ca, la revenirea din Italia, să și susțină financiar acest plan.
Buget de promovare
Chiar dacă nu mai dorește să vorbească despre sumele ce urmează să le investească la gruparea „textilistă”, Marțian spune că vor exista toate condițiile pentru ca echipa să forțeze promovarea în retur. „Nu mai vreau să spun că dau o sută de mii sau 1 milion de euro, ci le transmit tuturor că vor fi resurse pentru a ne bate la promovare. Pentru asta va exista și un sistem de premiere pentru jucători, nu mă gândesc la un alt obiectiv”, a mai spus clujeanul. Deocamdată, însă, jucătorii și antrenorii trebuie să-și primească restanțele financiare sau măcar o parte din ele pentru a fi conectați la pregătire. „Până la data plecării în cantonament, am stabilit să se plătească măcar două salarii restante. Apoi, vor veni și restul banilor. Jucătorii trebuie să fie înțelegători încă cel mult 10-12 zile. Dacă tot au așteptat atâta timp, să mai aștepte puțin, bani vor fi la UTA”, mai promite Marțian.
Cantonament în Antalya
Tot din strategia stabilită între Adrian Marțian și „oficialii” UTA-ei face parte și plecarea într-un stagiu de pregătire centralizat. Acesta va avea loc în Antalya de pe 18, 19 sau 20 februarie, date la care fotbaliștii ar trebui să-și ia o parte din banii restanți. „Se va pleca în Turcia, asta e clar.  Antrenorul a solicitat un cantonament și echipa se va pregăti pe terenuri și în condiții bune. După ce vor studia mai multe oferte, cei de la club vor fixa exact perioada în care mergem în Antalya”, a mai precizat Adrian Marțian. „Așa ni s-a promis, că peste aproximativ 10 zile, vom pleca să ne pregătim în Turcia. Cantonamentul e necesar pentru noi, fiindcă și așa am început destul de târziu antrenamentele, iar la Arad riscăm să avem parte de vreme rea într-o perioadă în care ar trebui să ne pregătim tehnico-tactic și să jucăm amicale”, a completat Adrian Falub, care, de luni, va conduce din nou antrenamentele echipei „Trăim cu speranța că va fi bine, că la finalul săptămânii viitoare vom arăta ca o adevărată echipă”.
lasoLaso, așteptat la antrenamentul de astăzi
Adrian Falub şi-a mai luat un răgaz de două zile înainte de a-şi intra cu adevărat în pâine în acest an la UTA. Chiar dacă s-a prezentat la reunire şi a fost prezent la majoritatea antrenamentelor echipei, inclusiv la amicalul cu „satelitul” lui Mutică, „principalul” arădenilor nu s-a implicat efectiv, aşa cum a făcut-o „secundul” Dan Stupar. Însă, după ce Adrian Marţian i-a garantat verbal lui Giovanni Catanzariti că va finanţa clubul începând din această săptămână, Falub se va îmbrăca din tre­ning de astăzi, la revenirea de la Cluj. Echipa „textilistă” va intra într-un soi de semi-cantonament pe plan local, pregătitor pentru stagiul de pregătire din Antalya, pe care noua conducere a UTA-ei s-a angajat să-l ofere în jurul datei de 20 februarie. Totodată, miercuri, la ora 16, echipa se deplasează la Șiria pentru un amical cu divizionara a patra din localitate. Sub comanda fostului fundaș al lui U. Cluj ar trebui să ajungă în sfârșit și cel mai bine cotat component al lotului. „Laso a fost înştiinţat să se prezinte de luni la antrenamentele echipei. Teoretic, el trebuia să sosească odată cu Patrice (n.a. Feussi), dar vine de la o distanţă mai mare şi l-am înţeles până acum”, a spus tehnicianul „alb-roşiilor” despre  mijlocaşul de buzunar care a schimbat total jocul echipei din momentul în care s-a pus la punct cu pregătirea fizică.
stoia4Stoianof, întărire pentru atac
Cu ocazia discuțiilor purtate joi și vineri, de conducătorii UTA-ei, pe foaie au fost trecuți și câțiva fotbaliști destinați a întări lotul. Vârf de listă este Ovidiu Stoianof, atacantul de 28 de ani care a mai îmbrăcat tricourile celor de la Universitatea Craiova, Universitatea Cluj (sub comanda lui Falub), Internațional Pitești sau ALRO Slatina. „Îl cunosc, ne-a fost oferit și în vară, acum chiar mi l-aș dori la echipă. Mai sunt și alți jucătorui cu care negociem, dar nu e bine să dăm nume. Cert este că ne-ar mai trebui unul-doi atacanți, un mijlocaș și portar, poate chiar doi”, ne-a mărturisit Adrian Falub, care rămâne la prima decizie, aceea de a renunța la Smaranda și Chindriș. Utiștii mai vor și un atacant spaniol care a evoluat în Secunda Division, dar și un tânăr atacant român curtat de multe echipe din România.
Joița, vizită nefructoasă la Arad
Teoretic, cel puţin până nu se semnează actele între Giovanni Catanzariti şi Adrian Marţian, clubul UTA poate încă primi peţitori. Mihai Joiţa s-a întors sâmbătă, în oraşul nostru pentru o nouă rundă de negocieri cu preşedintele „Bătrânei Doamne”, însă, din informaţiile noastre, nu a existat o propunere concretă din partea impresarului.
Joiţa i-a însoţit pe „oficialii” arădeni la antrenamentul de sâmbătă, de la arena Real Sport ce-i aparţine lui Radu Mărginean, unde s-a reîntâlnit cu cei trei fotbalişti francezi pe care îi propune pentru retur arădenilor. Pascal Bisse, Oumar Ouattara şi Guy Pellet se pregătesc de miercuri cu Dan Stupar, însă nu au prea convins şi ar putea părăsi deja oraşul nostru. Un mic dubiu ar putea exista în dreptul fundaşului dreapta, Pellet, care a făcut parte din diferite loturi de tineret a Franţei. Însă, în cazul în care impresarul nu va propune şi alţi fotbalişti de valoare la UTA, e greu de crezut că Adrian Marţian şi colaboratorii săi se vor mai complica cu jucători de la Joiţa pentru retur.

Recomandările redacției