Bătrână ucisă la Turnu

0
211

crimaO nonagenară a fost ucisă, în noaptea de joi spre vineri, în locuinţa sa din Turnu, unde locuia singură.

Principalul suspect – cel puţin din câte vorbesc localnicii – este un bărbat fără căpătâi, de loc din Maramureş, cunoscut în sat ca fiind un om recalcitrant şi care a dat mai multe spargeri.

Din informaţiile pe care le deţinem, se pare că bărbatul a sărit gardul şi a intrat în casa bătrânei, spărgând uşa de la bucătărie.

„Soacra mea a primit în acea zi pensia. Era vorba de 600 de lei. El a stat toată ziua la birt şi a observat-o când a venit poştaşul. A intrat noaptea peste ea. S-a trezit şi atunci a culcat-o la pământ, i-a pus genunchii pe burtă şi a strangulat-o de gât. Are şi coastele rupte”, povesteşte Andrei Peter, ginerele femeii ucise.

Dimineaţă, când rudele au venit să o viziteze pe bătrână, au observat uşa spartă şi au simţit un puternic miros de gaz. Lumea din sat vorbeşte că, cel mai probabil, maramureşeanul a încercat să dea foc la casă, pentru a şterge urmele, dar la fel de bine este posibil ca acesta să fi crezut că, astfel, va deturna anchetatorii pe o pistă falsă, crezând că bătrâna a murit asfixiată cu gaz, din neglijenţă.

O altă rudă a victimei povesteşte: „Era sănătoasă. Putea să mai trăiască încă zece ani. Noi am găsit-o în pat, fără suflare. Cu câteva zile înainte fusese la Arad, la medic, şi doctoriţa de familie i-a spus că nu are nimic. Păcat de ea, că era o femeie tare bună. Dimineaţă când am văzut-o nemişcată am sunat-o pe doctoriţă. A venit de urgenţă şi când a văzut-o cum arată şi-a dats eama că a fost ucisă, aşa că a anunţat Poliţia şi Procuratura”.

Procurorul de caz Codrin Gavra, magistrat la parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, confirmă că la Turnu se anchetează cel puţin o moarte suspectă şi, în acest moment, se lucrează la identificarea autorului. „Nu pot spune absolut nimic în acest moment al anchetei. Acum lucrăm la ea”, a conchis procurorul Gavra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.