penitenciarBătrânul nonagenar din Nădlac, condamnat la zece ani de detenţie pentru violarea unei minore de 11 ani şi care îşi ispăşea pe­deapsa în Penitenciarul de Maxi­mă Siguranţă Arad a murit în noaptea de duminică spre luni, în camera de detenţie.
Deşi nu sunt suspiciuni în pri­vinţa cauzelor decesului, bătrânul fiind cardiac şi diabetic, trupul neînsufleţit i-a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, după care, cel mai probabil, va fi ridicat de familie pentru a fi înmormântat. „Bărbatul ispăşea o pedeapsă de zece ani de închisoare, cu executare în penitenciar, fiind condamnat pentru viol. A decedat în camera de detenţie. Colegii săi au anunţat că se simte rău. A fost anunţat serviciul de urgenţă. S-a prezentat un echipaj al SMURD care a în­cercat manevre de resuscitare, dar fără succes. Deţinutul se afla în evidenţele cabinetului medical al penitenciarului cu probleme cardiace şi de diabet”, a declarat Eduard Magold, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Arad.
Întâmplarea care a dus la condamnarea bătrânului a zguduit Nădlacul (şi nu numai), în 2009, când o fetiţă de 11 ani, însărcinată, a declarat că tatăl copilului este bătrânul în cauză, vecin cu familia ei dealtfel, şi este urmare a unui viol căruia i-a fost victimă. Testul ADN solicitat de procurori a confirmat că bătrânul era tatăl copilului. Fetiţa a fost supusă unei operaţii de avort, iar bătrânul a fost condamnat la zece ani de închisoare.
(E.P.)

Recomandările redacției