Beat fiind, a încercat să-și violeze vecina de 79 de ani

0
778

Mai mult de jumătate dintre români cred că orice act sexual fără consimțământ poate fi justificat prin gesturi pe care agresorii, violatorii, le-ar considera invitații implicite. Cel mai recent eurobarometru în acest sens, publicat în urmă cu trei ani, arăta că, în opinia românilor, o femeie care se îmbracă provocator, acceptă invitația de a vizita un bărbat ori se află într-un grup în care se consumă alcool sau droguri și-a dat, automat, acceptul pentru un contact sexual.
O anchetă publicată de site-ul de investigații jurnalistice delazero.ro observă că trei din patru cazuri de plângeri contra unor acte sexuale abuzive cu victime copii sunt abordate de justiția română drept „fapte consimțite”.
Anual, în România se raportează aproape o mie de violuri. Cele mai multe rămân însă neștiute, pentru că agresorii exercită, dincolo de violul fizic, propriu-zis, un viol ulterior prelungit de natură psihică asupra victimelor. În numeroase cazuri, agresorul își repetă fapta, atât sub imperiul forței cât și al șantajului. Partea cea mai gravă în acest fenomen este că, în România, nu doar opinia publică pleacă de la premisa că victima „și-a cerut-o”, ci chiar și instituțiile statului.
La viol ne referim și în cazul unui arădean care și-a ales ca țintă o femeie de vârstă înaintată și care nu avea cum să se apere în momentul în care acesta a intrat cu forța în casa ei. Din informațiile pe care le deținem, se pare că bărbatul a fost identificat și dus în arest.
Tentativa de viol ar fi avut loc miercuri, iar două zile mai târziu, vineri, la data de 03.07.2020, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Gurahonț arestarea preventivă a unui inculpat pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de viol, prev. la art. 32 alin.1 rap. la art. 218 alin.1 din Codul penal și violare de domiciliu, prev. la art. 224 alin.2 din Codul penal.
Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment a rezultat că în seara zilei de 01.07.2020 , aflat fiind sub influența băuturilor alcoolice , inculpatul a pătruns , fără drept , în imobilul locuit de vecina sa în vârstă de 79 de ani , și prin exercitarea de acte de violență a încercat să întrețină cu aceasta relații sexuale. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Gurahonț a admis propunerea formulată și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile .
De asemenea, este de precizat faptul că punerea în mișcare a acțiunii penale și dispunerea unei/unor măsuri preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului , activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.