beataCampionatele Naţionale de judo pentru seniori, competiţie desfăşurată la Braşov, a adus un rezultat notabil pentru CSM Arad. Beata Kabat, sportivă în vârstă de 26 de ani, pregătită de Ionel Lazăr, a devenit campioană naţională la categoria +78 de kilograme. Deşi încă nerefăcută complet după problemele la genunchi din acest an, judoka CSM-ului a avut o prestaţie excelentă pe tatami, câştigând toate cele patru meciuri, inclusiv finala împotriva unei sportive de la Dinamo, prin ippon, înainte de limită:
Victorii pe linie, prin ippon
„În toate meciurile a câştigat sub un minut, sunt foarte mulţumit de ea, mai ales că nu a fost refăcută sută la sută din punct de vedere medical. În ciuda problemelor, a avut un an foarte bun, a mai câştigat medalia de aur la Cupa României, la aceeaşi cate­gorie şi a ocupat locul trei la Balcaniada de la Miercurea Ciuc. Pot spune că a întrecut toate aşteptările”, ne-a declarat antrenorul sportivei, Ionel Lazăr. Beata Kabat încheie acest an cu finala open a Naţionalelor de seniori din 6 decembrie, de la Bucureşti, unde vizează o nouă medalie.
Hanciuţa şi Sinceac, pe podium la masculin
Alte două medaii pentru Arad au venit de pe tatami-ul băieţilor. La categoria 90 de kilograme, Raul Hanciuţa, de la CSU Arad, a cucerit argintul după o finală pierdută în faţa unui alt produs al judoului arădean, Cosmin Bodârlău, în prezent la Dinamo Braşov. Sergiu Sinceac, dublă legitimare LPS-CSU Arad, s-a ales cu bronzul categoriei +100 de kilograme. Sinceac este triplu medaliat în acest an, urcând pe podium şi la categoriile juniori şi tineret.

Recomandările redacției