Becali a virat clauza pe Man, utiștii au ajuns cu banii aproape la zi înainte de Paști

0
223

În condițiile în care bugetul național s-a votat târziu, de suferit având inclusiv  cluburile sportive susținute din banii autorităților locale, debutul lui Dennis Man la prima reprezentativă a României a venit la momentul oportun. Atacantul de 20 de ani al lui FCSB a jucat 12 minute în meciul „tricolorilor” cu Insulele Feroe, 4-1, din 26 martie, din preliminariile EURO 2020, iar clauza din contractul de transfer al arădeanului la vicecampioana țării prevedea plata a 100 de mii de euro în termen de 30 de zile lucrătoare.

Gigi Becali s-a conformat și a virat banii în conturile cluburilor Atletico și UTA, primul ca și formator al celui mai bine cotat fotbalist român din Liga 1, iar al doilea, ca și formare a cotei sale în urma prestațiilor în Liga 2-a.

Cele două grupări au împărțit în mod egal cele 82 de mii rămase după plata TVA-ului la stat, iar conducerea echipei fanion a Aradului a avut resursele necesare să achite chiar înainte de Paști restanțele salariale existente la prima echipă. Chiar și primele sunt la zi, la rând urmând salariul pe luna martie, termenul pentru achitarea acestuia fiind depășit doar cu două zile.

Altfel, clubul UTA a aflat de o săptămână că va fi finanțat conform proiectului depus la Centrul Cultural Municipal Arad, în prima sesiune, cu 770 de mii de euro. Dar când vor ajunge cu adevărat acești bani în buzunarele fotbaliștilor? Cel mai repede se va întâmpla la mijlocul lunii iunie, după încheierea stagiunii fotbalistice, sub forma salariului pe luna mai. Contractul dintre părți nici nu a fost semnat încă, dar se aude că acest lucru se va întâmpla la finalul săptămânii viitoare.

Așadar, primele patru luni ale lui 2019 au rămas descoperite sau mai bine spus au căzut în cârca conducerii administrative a clubului „roș-alb”, care și în 2018 a acoperit din bani publici doar retribuția pe luna noiembrie și jumătate din cea pe decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.