Beijingul acceptă ca OMS să trimită experţi internaţionali în China

0
347
WUHAN, CHINA - JANUARY 26: (CHINA OUT) The roads are empty because of travel restrictions on January 26, 2020 in Wuhan, Hubei province, China. Wuhan Leishenshan hospital will be completed on February 5, with a capacity of 1300 beds. This is the second temporary hospital after Lieshen Shan hospital. Wuhan will build two special hospitals in 10 days that can treat more than 2,000 patients who have been infected with the conoravirus. (Photo by Getty Images)

Beijingul a fost de acord ca Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) să trimită experţi internaţionali ‘cât mai curând posibil’ în China pentru a ajuta la înţelegerea noului coronavirus şi pentru a ghida răspunsul global la epidemie, a anunţat marţi OMS, relatează Reuters potrivit Agerpres.

Într-un comunicat publicat după vizita de două zile a directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în China, unde s-a întâlnit cu preşedintele Xi Jinping, precum şi cu ministrul Sănătăţii şi cel al Afacerilor Externe, Beijingul a afirmat că o mai bună înţelegere a capacităţii virusului de a se răspândi de la o persoană la alta este extrem de necesară pentru a putea sfătui şi alte ţări.Tedros Adhanom Ghebreyesus poate reuni Comitetul de Urgenţă al OMS în scurt timp dacă este necesar, a afirmat OMS în comunicat care nu face însă nicio referire la evacuările străinilor care ar fi făcut obiectul discuţiilor de la Beijing.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.