Sute de asistaţi social riscă să rămână fără bani de la stat, dacă nu îşi vor achita taxele şi impozitele datorate bugetului local. Arădenii care primesc ajutoare ori indemnizaţii, dar care sunt datornici statului, vor fi suspendaţi din drepturi.
Mamele, precum şi celelalte categorii de asistaţi sociali –  beneficiari ai venitului minim garantat sau ai indemnizaţiei de susţinere a familiei vor fi repuşi în drepturi în momentul în care fac dovada plății taxelor. Agenţia Jude­ţeană de Plăţi şi Inspecţia Socială Arad atrage atenţia vizavi de măsurile ce vor fi puse în practică în cazul asistaţilor social rău-platnici.
„Conform Legii 166/2012 şi Hotărârii de Guvern 1291/2012, beneficiarii de venit minim garantat, de alocaţie de susţinere a fami­liei şi de indemnizaţie de creştere şi îngrijire a copilului, care au drepturi stabilite de cel puţin 6 luni, cu excepţia persoanelor singure care se ocupă de creşterea şi îngrijirea unuia sau mai multor copii au obli­gaţia să îşi achite impozitele şi taxe­le legale faţă de bugetul local, pe anul precedent, pentru bunurile pe care le deţin în proprietate. În situaţia neîndeplinirii acestei obli- gaţii beneficiarilor le vor fi suspendate drepturile începând cu 1 aprilie 2013“, a susţinut Mariana Daniela Bătrîn, directorul Agenţiei Ju­deţene de Plăţi şi Inspecţie Socială.
Asistaţii rău-platnici vor fi comunicaţi Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Ins­pecţie Socială de municipalitate şi primăriile din judeţ.

Recomandările redacției