director OJFIR

Directorul OJFIR Arad, inginerul Adrian Nogea

Ca urmare a unor situații în care numeroși beneficiari ai investițiilor prin fonduri europene din mediul rural și-au exprimat insistent nemulțumirile cu privire la existența de impedimente majore de ordin financiar în derularea proiectelor, conducerea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a hotărât organizarea unei întâlniri regionale între părțile implicate.

Astfel, după cum ne spunea directorul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Arad, inginerul Adrian Nogea, lunea viitoare (în 20 octombrie a.c.), la Timișoara se va organiza o astfel de întâlnire.

Organizatorii – respectiv Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, adică fosta Agenție de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) – i-au invitat să participe, alături de beneficiarii de fonduri europene care au nevoie de credite bancare pentru cofinanțare ca să poată continua derularea proiectelor, pe directorii… de bănci comerciale din zona de vest a țării, pe reprezentanți ai Fondului Național de Ajutorare pentru IMM-uri, reprezentanți IFN (instituții financiare nebancare).

Din județul Arad au fost invitați să participe la întâlnirea de la Timișoara circa 15 beneficiari de fonduri europene aflați în situația de a avea nevoie de cofinanțare.

Scopul acestei întâlniri este evident: de „stabilire a unor soluții pentru o finanțare mai operativă“ a celor implicați în proiecte ce se apropie de finalizare, obținute prin PNDR 2007-2013 și care au nevoie de împrumuturi pentru a asigura cofinanțarea.

Recomandările redacției