Beneficii uimitoare ale vinului pentru sănătate

0
209

Vinul poate fi un produs indulgent, ceva ce râvnim la sfârșitul unei zile lungi, un mijloc prin care sărbătorim colectiv, dar nu este nociv pentru sănătatea dvs. Consumat cu măsură (întotdea­una cu măsură!), un pahar de vin poate fi, de fapt, bun pentru sănătate.
Nu pare să treacă o zi în care să nu fim bombardați cu diverse articole sau știri care să proclame efectele dăunătoare ale consumului de alcool. Tocmai când credeți că nu veți mai bea niciodată, pendulul se leagănă în sens invers și apare un studiu care laudă beneficiile pentru sănătate ale vinului.
1. Este plin de antioxidanți. Potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din Barcelona, ​​fenolicii vinului au beneficii pentru sănătate, inclusiv ca protecție împotriva bolilor cardiovasculare și a efectelor anticancerigene. Vinul alb este cel mai bun, deoarece fenolii vinului alb au o capacitate antioxidantă comparabilă cu sau mai mare decât fenolii vinului roșu.
2. Este bun pentru dinți. Uitați de avertismentele cumplite ale medicului dentist cu privire la faptul că vinul este nociv pentru dinți sau responsabil pentru provocarea cariilor. Oamenii de știință spanioli au descoperit că vinul roșu ar putea proteja împotriva cariilor și este una dintre cele mai eficiente modalități de a elimina anumite bacterii dintre dinți.
3. Bun pentru inimă. Dacă vă îngrijo­rează sănătatea cardiovasculară și efec­tele consumului de vin asupra capacității de func­ționare a inimii, puteți sta liniștiți. Tani­nurile din vinul roșu conțin procianidine (un alt nume pentru fenoli), iar acești fenoli s-au dovedit a preveni bolile cardiovasculare.
4. Trăiți mai mult. Oamenii deștepți de la Harvard Medical School au descoperit că vinul activează o proteină în corpul nostru care ajută la prevenirea îmbătrânirii. În esen­ță, resveratrolul ne crește sănătatea atât de semnificativ, încât ne prelungește, în mod activ, durata de viață.
5. Mărește fertilitatea. Se pare că un pahar de vin roșu pe săptămână poate îmbunătăți în mod semnificativ fertilitatea unei femei afectând pozitiv cantitatea, sănăta­tea și viabilitatea ovulelor unei femei.
6. Vinul nu face burtă. Ați auzit vreodată de o „burtă de vin”? Asta pentru că nu există. Dar de „burtă de bere” sigur ați auzit. Așadar, este un motiv bun pentru care pu­teți să treceți de la bere la vin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.