În februarie 2016 se împlinesc 30 de ani de când Silvio Berlusconi a preluat-o pe AC Milan, iar cotidianul britanic The Sun trece în revistă cele cinci trofee câştigate de milanezi în Cupa Campionilor Europeni şi Champions League, sub conducerea fostului prim-ministru al Italiei.
„Au fost 30 de ani magici, în care am câştigat mai multe trofee decât orice alt club. Daca ar trebui să-mi dau o notă de la 1 la 10, mi-aş da 11 având în vedere ce am realizat. Am câştigat 363 de milioane de fani de pe tot Globul”, spune Berlusconi.
Vorbind despre trofeele cucerite, Berlusconi spune că pe primul loc în opinia sa e Cupa Campionilor Europeni câştigată în faţa Stelei, în 1989, la Barcelona, după un 4-0 zdrobitor. „Să învingem Steaua cu 4-0 pentru a câştiga prima mea Cupă a Campionilor Europeni e de neuitat! Îmi
amintesc totul despre acel spectacol memorabil dintr-un Camp Nou acoperit de steaguri roşii şi negre”, le-a spus Berlusconi englezilor.
1.2 miliarde de euro a cheltuit Berlusconi în cei 30 de ani în care s-a aflat la conducerea lui AC Milan. Printre cei mai scumpi jucători cumpăraţi de-a lungul timpului se numără Rui Costa, Filippo Inzaghi, Alessandro Nesta, Ronaldinho, Zlatan Ibrahimovic sau Andrei Şevchenco.

Recomandările redacției