balintBernadett Balint a debutat cu dreptul în noul sezon al circuitului mondial de junioare la tenis de masă. Jucătoarea de la CSM Arad, componentă de bază a lotului naţional de junioare, a avut o evoluţie excelentă la Openul Cehiei de la Hodonin. În proba de simplu a câştigat pe rând, în şaisprezecimi cu turcoaica Gokcenur Gungor, scor 4-0 la seturi (7, 10, 9, 5), în optimi cu slovaca Lucia Truksova, 4-2 (5, -7, 5, 8, -10, 8), în sferturi cu poloneza Sandra Wabik, 4-3 la seturi (-7, 6, -6, -8, 2, 7, 10) şi în semifinale împotriva rusoaicei Daria Chernova, 4-3 (-9, 8, 9, -7, -2, 11, 10). De remarcat revenirile spectaculoase ale lui „Detti” în meciurile din sferturi, unde a câştigat după 1-3 la seturi şi în semifinale, unde a recuperat de la 2-3. În ultimul act al probei, Balint a fost învinsă, scor 2-4 (-5, -7, 9, -9, 5, -8) de buna sa prietenă şi fostă colegă de dublu, croata Lea Rakovac.
„Detti” a împlinit 17 ani: şi-a făcut cadoul perfect!
În proba de dublu, Bernadett Balint a fost din nou aproape de a juca finala, eleva lui Cristi Dodean, prezent şi el în Cehia, făcând pereche cu sârboaica Aneta Maksuti. Cele două au trecut în şaisprezecimi de finală de tandemul austriac Sandra Fuchs – Karoline Mischek, scor 3-1 la seturi, în optimi de perechea turcă Gokcenur Gungor – Ipek Karahan, 3-0 şi în sferturi de duoul din Taipei Lin Chia-Hsuan – Lin Chia-Yu, 3-1. Balint şi Maksuti au fost eliminate dramatic în semifinale de rusoaicele Daria Chernova şi Ekaterina Guseva, care s-au impus cu 3-2 la seturi (4, -9, -7, 9, 10). Cele două medalii, argint la simplu şi bronz la dublu, îi aduc jucătoarei noastre puncte preţioase în clasamentul mondial al junioarelor. „Detti” ocupă momentan locul 27 în lume şi şase în Europa! Bernadett Balint şi-a serbat pe 15 februarie ziua de naştere, ea împlinind frumoasa vârstă de 17 ani, prilej cu care îi urăm şi noi  „La Mulţi Ani”!
Bianca Crişan, până în optimi la simplu
bianca-crisanCealaltă jucătoare de la CSM Arad prezentă la Openul Cehiei, Bianca Crişan, a avut o evoluţie onorabilă în proba de simplu: s-a impus în şaisprezecimi cu 4-1 (5, 5, -6, 6, 6) în faţa bielorusei Katsiaryna Bayeva, dar a cedat apoi în optimi împotriva celei care avea să câştige medalia de aur, croata Lea Rakovac, 2-4 la seturi (5, -9, 9, -9, -9, -4). În proba de dublu, Crişan a făcut pereche cu compatrioata Diana Lupu, cele două fiind eliminate în primul tur, şaisprezecimi de finală, de tandemul maghiar Lejla Imre – Csilla Nagypal, 2-3 la seturi.
În proba pe echipe, micile „tricolore” au trecut în primul meci din grupă cu 3-1 de Cehia B, două dintre puncte fiind aduse de Balint, învingătoare cu 3-0 în disputele cu Veronika Kmetova şi Barbora Kapounova. Crişan a pierdut cu 2-3 la seturi în faţa Kapounovei. Naţionala de junioare a României a terminat prima în grupă, după victoria cu Cehia urmând alte două succese confortabile, 3-0 cu Franţa, două dintre puncte fiind aduse de Balint şi Crişan şi 3-0 cu o selecţionată mixtă Austria-Peru, Balint trecându-şi în cont încă două victorii. În sferturi, „micile”  trico­lore au cedat cu 2-3 în faţa Rusiei A, partidă în care „Detti” şi-a continuat parcursul perfect, cu încă două victorii. În meciul cu Rusia, Crişan a pierdut de două ori, ultima oară în decisiv cu 3-2 la seturi.
(S.A.)

Recomandările redacției