dettiJucătoarea de la CSM Arad şi israelianca Nicole Trosman şi-au îmbunătăţit rezultatul de sâmbătă, reuşind să aducă o şi mai mare strălucire medaliei din proba de dublu.
Astfel, „Detti” şi partenera sa au transformat bronzul în argint, ca urmare a superbei victorii din ultima zi a Campionatului European de tenis de masă reyervat juniorilor şi cadeţilor. A fost 3-2 (-9, 11, 9, -11, 6) în faţa tandemului Charlotte Carey (Ţara Galilor) – Kim Vermaas (Olanda). Conduse cu 1-0 şi apoi în avantaj 2-1, Balint şi Trosman au avut minge de meci la 11-10 în setul patru, dar au cedat la 11.
În setul decisiv, perechea româno-israeliană nu le-a mai dat nicio şansă adversarelor, câştigând la 6.
În finală însă, nemţoaicele Nina Mittelham şi Theresa Kraft s-au dovedit de neoprit, impunându-se în faţa perechii Balint – Trosman cu un sec 3-0 (9, 5, 2).
Vicecampioană europeană la dublu, Balint se întoarce acasă cu două medalii, după titlul cucerit de România în proba pe echipe, rezultat la care şi-a adus contribuţia şi cealalată jucătoare de la CSM Arad, Bianca Crişan.
O performanţă de excepţie, pentru care cele două fete şi antrenorul lor, Cristian Dodean, merită toată admiraţia. Kraft şi Mittelham le-au spulberat în semifinale, tot cu 3-0 şi pe Bernadette Szocs şi Irina Ciobanu.
Tot acea ultimă zi a Europenelor s-a dovedit cu ghinion pentru junioare, Szocs fiind învinsă surprinzător de clar în semifinala de simplu, scor 0-4, de nemţoaica Mittelham, în timp ce Ciobanu a pierdut în celălalt penultim act în faţa croatei Lea Rakovac, 1-4.

Recomandările redacției