dettiJucătoarele de tenis de masă la CSM Arad, Bernadett Balint şi Bianca Crişan, -au descurcat bine la Openul Croaţiei de la Varazdin, parte a circuitului mondial de juniori Pro Tour. Fetele pregătite de Cristian Dodean au concurat în probele de simplu, dublu şi echipe. În prima dintre ele, Balint, a doua favorită, a avut mari probleme, fiind învinsă în grupa preliminară 2, de Maria Taylakova. Abia pe 475 în clasamentul mondial al junioarelor, rusoaica s-a impus cu 3-1 (8, 10, -5, 7) la seturi. Pe locul 46 în lume şi a şasea în clasamentul european, Balint s-a revanşat în meciul doi, câştigat cu 3-0 la seturi în faţa croatei Dorina Srebrnjak. Calificată pe tabloul principal, jucătoarea de la CSM Arad a fost eliminată în prim tur de franţuzoaica Camille Campion, poziţia 222 în ierarhia mondială, scor 4-3 la seturi (-10, 8, -3, 9, -8, 7, 5), după ce Balint a condus cu 1-0, 2-1 şi 3-2!
Balint, duş rece şi apoi
finală la dublu
Ceva mai bine s-a descurcat Bianca Crişan, victorioasă pe linie în grupa preliminară 6, de calificare pe tablou: 3-1 cu croata Paula Markati şi 3-0 cu unguroaica Zsofia Feher şi cu croata Nika Jakopovic. Câştigătoare a grupei, Crişan, a şasea favorită, a avansat direct în turul doi al probei de simplu, optimi de finală, unde a fost eliminată greu de slovena Zala Veronik, 4-2 la seturi (10, 8, -8, -9, 5, 12). După un duş rece la individual, Bernadett Balint s-a revanşat la dublu, unde în pereche cu Adina Diaconu a jucat finala. Până în ultimul act, cele două românce au trecut, pe rând, în optimi de croatele Karla Franovic şi Mateo Hron, scor 3-0, în sferturi de croatele Paula Markati şi Dorina Srebrnjak, tot 3-0 şi în semifinale de slovenele Nika Veronik şi Zala Veronik,  3-1. În finala probei, Balint şi Diaconu, favorite 2, au dat peste favoritele 1, Mateja Jeger şi Lea Rakovac,  cea din urmă fosta parteneră de dublu a lui “Detti”.
Crişan, parcurs bun  
După un meci foarte disputat, croatele s-au impus cu 3-2 la seturi (8, -6, -9, 6, 12). Bianca Crişan a făcut tandem la dublu cu Arina Sângeorzan, cele două depăşind primul tur, optimi de finală, după 3-0 cu croatele Petra Petrinsek şi Ema Toplek. În sferturi, româncele, favorite 3, au cedat cu 1-3 în faţa reprezentantelor Franţei, Camille Campion şi Guisnel Oceane. Balint şi Crişan aveau să cucerească medalia de argint în proba pe echipe. Cele două jucătoare de la CSM Arad au făcut parte, alături de Adina Diaconu, din naţionala de junioare a României, a doua favorită a întrecerii. La fel ca la dublu, calculele hârtiei s-au respectat la Varazdin, iar Croaţia A şi România au defilat în grupe, calificându-se, apoi, fără probleme în finală.
Argint şi la echipe: croatele au făcut legea
Micile „tricolore” au dispus, în grupa B, de Franţa cu 3-1 la general, două puncte fiind aduse de Balint, şi de Slovenia şi Croaţia B cu 3-0, cele două arădence punctând câte o dată. În semifinale, România s-a impus cu 3-1 în faţa Italiei, cu Balint victorioasă în două rânduri. În ultimul act, fetele noastre au fost depăşite la mare luptă, cu 3-2, de reprezentativa ţării gazdă, Croaţia A, cu puncte aduse de Crişan şi Diaconu. Pe şase în ierarhia continentală, Balint se pregăteşte de Top 10 Europa junioare, întrecere programată în perioada 20-22 septembrie în Italia.

Recomandările redacției