tenisCampionatele Europene de tenis de masă, rezervate cadeţilor şi juniorilor, au debutat cu proba pe echipe. Reprezentativa de junioare a României, din care fac parte şi jucătoarele de la CSM Arad, Bernadett Balint şi Bianca Crişan, s-a calificat la pas în faza superioară a întrecerii de la Ostrava (Cehia), terminând grupa A pe primul loc, cu trei victorii din tot atâtea meciuri.
Micile „tricolore” au trecut cu 3-1 de Serbia, unul din puncte fiind adus de Balint, câştigătoare cu 3-2 la seturi în faţa Viktoriei Truzsinzski, cu 3-0 de Suedia, Balint impunându-se cu acelaşi scor în jocul cu Tilda Johansson şi cu  3-1 în faţa Olandei, meci în care a debutat la Europene şi Crişan, învinsă cu 3-2 de Kim Vermaas.
Alături de  Balint şi Crişan, din naţională mai fac parte Bernadette Szocs, Irina Ciobanu şi Diana Lupu. Clasată pe primul loc, România s-a odihnit ieri şi aşteaptă meciurile eliminatorii de astăzi, care o pot apropia de mult dorita medalie.
Sferturile şi semifinalele se dispută în cursul zilei de luni, iar finala probei este programată în seara zilei de marţi.
De miercuri, vor începe la Ostrava şi celelalte probe ale Campionatelor Europene, Balint şi Crişan urmând să joace şi la individual, dublu fete şi dublu mixt.

Recomandările redacției