utalucUTA și-a cam tăiat craca de sub picioare după insuccesul de la Drăgășani, dar asta nu înseamnă că arădenii nu au datoria să se scuture de praf și să ridice de la pământ pentru a nu abandona definitiv lupta pentru promovare. Adversarul nu e din rândul celora cu pretenții, dar are un ascendant moral asupra „alb-roșiilor” ca urmare a rezultatelor bune din meciurile oficiale. De când „performează” pe scena eșalonului secund, Luceafărul Oradea nu a pierdut în fața „Bătrânei Doamne”, trecându-și în palmares inclusiv o eliminare din Cupa României a grupării „textiliste”.
Chiar dacă UTA pregătită de Adrian Falub a cedat într-o singură partidă și acea cu caracter amical: 0-4, la Borș, în vara anului trecut, tehnicianul „textiliștilor” cunoaște perfect istoria confruntărilor dintre cele două formații. „Ştiu şi ţine minte toată lumea că Luceafărul a câștigat la Arad anul trecut cu 3-2, ne-a scos și din Cupă, iar noi nu ne-am putut lua revanșa. De la acel meci, am obținut doar două remize pe terenul lor, sper să avem o tresărire de orgoliu în partida de vineri”, a precizat tehnicianul Campioanei Provinciei. Dar, acesta mai crede că elevii săi mai trebuie să creadă și în atingerea obiectivului fixat încă din startul sezonului. „Aștept o reacție din partea jucătorilor noștri și după ceea ce s-a întâmplat cu Măciuca. O echipă care vrea să promoveze nu trebuie să rateze cele trei puncte cu Luceafărul. Şi jucătorii noștri au fost conştienţi de faptul că, dacă băteam Drăgășani, aveam şanse mari de promovare. Suntem supăraţi și afectaţi, dar fotbalul îţi oferă altă şansă. Au posibilitatea să îşi demontreze lor că sunt fotbalişti și să ne arate nouă tuturor, inclusiv domnului Marțian, că nu greșim când ne punem toate speranțele în ei”, a mai explicat Falub, care poate conta din nou pe Mărginean și Ene, în timp ce Supic și Silvășan rămân incerți. Vali Badea a fost și el legitimat și face parte din lotul pentru disputa cu orădenii. Voiculeț se tratează la Târgu Mureș și nu va evolua nici cu Luceafărul.
Luceafărul Oradea are un moral excelent după succescul din derby-ul local cu FC Bihor, însă și multe probleme de lot. Fundașul dreapta Munteanu și atacanții Haș și Costel Roșu au încasat cartonașele galbene ce-i suspendă automat pentru deplasarea din Calea Aurel Vlaicu. În plus, cel mai bine cotat fotbalist al lotului nu și-a revenit nici acum după ruptura fibrilară suferită acum trei săptămâni.
„Pe lângă cei trei fotbaliști suspendați, va lipsi și Zeno Bundea, care, deși și-ar putea relua antrenamentele în această săptămână, nu va fi apt pentru meciul cu UTA. Nici Sergiu Pop nu s-a refăcut sută la sută, nu cred că vom conta pe el”, ne-a mărturisit antrenorul orădenilor, Florin Farcaș. Recunoscând că există încă din start o diferență de valoare dintre echipa sa și cea arădeană, tânărul tehnician le pune în gardă pe gazde: „Am observat și eu că ne motivăm mai mult cu echipele importante din fotbalul românesc. Probabil, elevii mei, în special cei mai tineri, doresc să demonstreze că se pot ridica la nivelul adversarilor mult mai bine cotați și dau totul din ei. Pe de altă parte, ca și organizare, obiectiv și lot de jucători, echipa din Arad este peste Luceafărul, dar asta nu înseamnă că suntem victime sigure vineri. Chiar dacă la capitolul experiență suferim, putem compensa prin atitudinea fotbaliștilor noștri. Cert este că vom avea un meci mult mai greu decât cel cu Bihorul”, a mai spus Farcaș.
Astăzi, biletele de intrare la partida ce începe la ora 18 se mai vând la chioșcul din fața arenei „Francisc Neuman” între orele 9 și 17. Prețul tichetelor este următorul: 15 lei (tribuna I și sectorul J al tribunei a II-a), 12 lei (tribuna a II-a) și 6 lei (peluză). Femeile și copiii de până la 10 ani pot intra gratuit la meci. Probabil, fanii din peluză pregătesc o coregrafie specială cu ocazia împlinirii (pe 18 aprilie) a 68 de ani a echipei emblemă a orașului.
Formații probabile:
UTA: Amadio – Ene, Gligor, Siminic – Feussi, Mărginean, Kovacevic, G. Neagu – Monac, Dosso, Laso.
Luceafărul: Sălăjan – Neaga, Mintaş, Letan, Achim – Svarczkopf- Ianc , S. Ghilea, Cura, G. Bogdan – Popescu.
Arbitri: Dragoș Istrate (București) – Gero Szabo și Monica Rigo (ambii din Cluj). Rezervă: Florin Anca (Hunedoara). Observatori FRF: Mircea Daraban (Sibiu) și Constantin Pintilie (Rîmnicu Vâlcea)

Recomandările redacției