gurahont bibliotecaraCu o activitate de peste o jumătate de veac,  Liceul „Ioan Buteanu“ din Gurahonț este și în această perioadă un „bastion“ educațional pentru copiii din zona Gurahonț, director fiind acum profesorul Teodor Păiușan. Generațiile de absolvenți ai acestei unități au absolvit mai apoi prestigioase unități de învățământ superior devenind profesori, ingineri – de toate specialitățile, medici sau arhitecți. Oriunde au mers au dus însă cu ei și roadele eforturilor colectivului de cadre didactice de aici.
În procesul lor de devenire un loc aparte l-a ocupat însă biblioteca, acest loc vrăjit de unde poate fi „adăpată“ setea de cultură.
Ne-a vorbit despre biblioteca zilelor noastre din Liceul „Ioan Buteanu“ , bibliotecara Camelia Bogan. „Avem peste 19.000 de volume și rulajul zilnic este de 70-100 vo­lume împrumutate, atât de elevi, cât și de cadrele didactice. Volu­mele cele mai solicitate sunt de literatura română, de istorie dar și cele de limbi străine: engleză și franceză. Ne bucurăm că elevilor noștri – cu toate tentațiile internetului – le place încă să citească și cartea clasică.“

Recomandările redacției