„Biblioteca estivală“ a stârnit bucurie în rândul copiilor din centrele sociale

0
589

„Biblioteca estivală“, deschisă la finele săptămânii trecute a stârnit interes arădenilor, iar între cei care s-au bucurat de aceasta se numără copiii dintre centrele sociale ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Copiii au descoperit plăcerea lecturării în aer liber, dar au avut parte și de activități recreative pe placul lor. „Ne bucurăm de apropierea de natură și cititul în aer liber, în Parcul Copiilor și Parcul Europa, unde Biblioteca Județeană, cu sprijinul Consiliului Județean a amenajat standuri cu cărți, ziare și reviste, pentru a invita arădenii la lectură. Copiii noștri participă și la activitățile recreative, organizate special pentru cei mici, ateliere de teatru și pictură, jocuri și concursuri. Copiii se simt bine aici și vor reveni“, susține Erika Stark, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.

Proiectul „ Biblioteca Estivală” este inițiat de CJA, la inițiativa unor tineri iubitori de natură și cultură, care au propus mini biblioteci în aer liber.

„Biblioteca estivală“ vrea să retrezească plăcerea lecturării, mai aproape de natură și să valorifice parcurile de pe Malul Mureșului. Acest proiect ar urma să fie dezvoltat în viitor, potrivit autorităților. Biblioteca se adresează arădenilor de toate vârstele, nu doar copiilor și tinerilor.

„Biblioteca Estivală” funcționează până pe 15 septembrie, trei zile pe săptămână – marți, miercuri și joi – între orele 9-12, respectiv 17-20.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.