biblioteca

După încheierea unui an în care echipa Bibliotecii Judeţene „Alexandru Dimitrie Xenopol” Arad a muncit la variate proiecte pentru promovarea lecturii şi a artei, instituţia începe noul an cu acelaşi entuziasm, inaugurând un nou proiect.  Responsabilul P.R. Lucia Bibarţ precizează că acesta se numeşte „Cărţile se întorc acasă”, scopul său fiind acela de a reorienta spre cititor cărţile obţinute prin donaţii şi păstrate până acum în colecţii.  Iubitorii de lectură pot lua deci acasă, din hol, cartea sau cărţile pe care le doresc.  Acestea se dau, zilele acestea, gratuit, Lucia Bibarţ adăugând că „instituţia nu este responsabilă pentru starea fizică a cărţilor”.

Echipa nu uită însă să îşi onoreze şi proiectele mai vechi. Pe 15 ianuarie 2014, la ora 15, se va deschide astfel, în cea de-a opta ediţie, tradiţionalul concurs naţional de scrisori, eseuri şi mesaje de dragoste „Dulcea mea Doamnă. Eminul meu iubit…” , iniţiat şi găzduit de biblioteca arădeană.  Informaţii despre regulamentul înscrierii la acest concurs, dedicat poetului şi poveştii de dragoste dintre acesta şi Veronica Micle, vor putea fi accesate, după data de 15 ianuarie, pe site-ul oficial, http://www.bibliotecaarad.ro/. Poate fi menţionat însă că primirea scrisorilor se face până în data de 28 februarie pe marketing.bibliotecaarad.ro, iar anunţarea premianţilor pe 31 martie, în sala Concordia.

La 164 de ani de la naştere (şi, anul acesta, 125 de ani de la moarte), Biblioteca Judeţeană „A.D. Xenopol” îl omagiază pe scriitor şi prin lansarea unei cărţi intitulate „Floare Albastră- Mysotis”. Este vorba de o ediţie bilingvă care cuprinde poeme eminesciene de dragoste, traduse în limba franceză de Ligia Holuţă.

(G.S.)


Recomandările redacției