O excelentă inițiativă a Bi­bliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” de a răsplăti, printr-o evidențiere deosebită, a cititorilor fideli – mai precis cititorilor de carte tipărită, precizare ce se impune în zilele noastre când internetul este o alternativă serioasă pentru cititori – și-a derulat și în acest una din multele sale ediții.
Astfel, după cum ne spunea bibliotecara Lucia Bibarț, amabila amfitrioană a acțiunii, pentru acest an au fost vizați un număr de 25 de cititori.
„Biblioteca Județeană «Ale­-xandru D. Xenopol»” Arad nu a uitat să-și evidențieze ți în acest an cititorii fideli, pe aceia care de-a lungul anului au avut o exelentă relație cu instituția noastră prin frecvență și numărul de cărți împrumutate. Astfel, pentru anul 2016 au fost selectați 25 de cititori statornici, de la pensionari de 79 de ani – domnul Nicolae Danciu, la elevi de 8 ani: Maria Bodrogeanu. Astfel premiații acestui an sunt:
Maria Bodrogeanu, Raluca Belei, Darius Bodrogeanu, Hanno Șandor, Vladimir Iașin-Grozescu, Damaris Ionel, Andreea Denisa Bota, Ana-Maria Istrate, Maria Pantea, Dan Roman, Călin Horea, Ana Bumbu, Floare Ciuruș, Adrian Purza, Elisabeta Mladin, Simona Purda, Bogdan Buzuriu, Sandu Bunaciu (ce e abonat de o jumătate de veac), Iuliana Szekrényesi, Isabella-Beatrice Madarász, Daniel Ioan Rusu, Denisa-Iulia Garaban, Nicolae Danciu, Laura Suciu, Kolumban Noemi Andreea“.
Prezent la originala festivitate de premiere – ce a avut loc la mijlocul acestei luni – profesorul Florin Didilescu, directorul Biblio­tecii Județene „A. D. Xenopol” a făcut câteva considerații vizavi de această frumoasă pasiune care este cititul și i-a încurajat pe cei mai tineri cititori să continuie să vie la Bibliotecă.
Premiile au constat, firește, în cărți și după festivitate cititorii premiați au fost tratați de gazde cu dulciuri și băuturi naturale.
(F.B.)

Recomandările redacției