Evenimentul „Ziua Internațională a Cititului. Împreună la lectură!” este organizat de către Biblioteca Județeană Arad în data de 1 februarie 2019, de la ora 16.00.

Cei interesați au ocazia să citească un fragment din creația literară a unui mare autor român sau universal, în fața unei asistențe. Cititul și apoi comentariile pornite de la textul citit, alături de persoane cu fantezie, cultură, cu argument, dar și cu știința persuasiunii se pot transforma într-una dintre cele mai fascinante provocări intelectuale. Lectura dezvoltă limbajul, este folosită pentru comunicare, în schimbul de informații și idei. Cititul împreună poate avea farmecul lui. Citim odată cu bunica sau cu părinții în copilărie, mai târziu cu iubita sau prietenii, într-un grup de lectură, unul rostește textul, iar ceilalți ascultă, imaginează, gândesc, după care, se opinează asupra lui, susține Lucia Bibarț, din cadrul bibliotecii arădene.

La ”Ziua Internaţională a Cititului Împreună” lectorii vor da glas unui text valoros din literatura națională sau universală și unuia personal.

Recomandările redacției