Bicicliștii arădeni se vor putea bucura de piste noi

0
812

Extinderea în oraș a pistelor pentru biciclete este o necesitate, deoarece tot mai mulți arădeni folosesc acest mijloc simplu și ieftin de transport și agrement. Datorită acestui fapt, Consiliul Județean Arad a aprobat indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții ,,Extindere piste de biciclete pe malul râului Mureș în județele Arad și Csongrad”.

,,Ideea amenajării unui spațiu special pentru circulația bicicletelor este unul dintre obiectivele definite în Strategia de dezvoltare a județului Arad pentru perioada 2014-2020. În proiectul de extindere și modernizare a infrastructurii rutiere, sunt necesare crearea unor alternative prietenoase cu mediul înconjurător. Consiliul Județean Arad va implementa acest proiect cofinanțat în proporție de 85% de Uniunea Europeană, prin Programul lNTERREG VA RO-HU. Obiectivul acestui program este creșterea procentului de pasageri care folosesc forme de transport durabile – cu emisii reduse de carbon și nivel redus de zgomot”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Amplasamentul investiției este în județul Arad, pe coronamentul digului de apărare împotriva inundațiilor a râului Mureș. Oportunitatea investiției este dată de faptul că rambleul digului existent reprezintă amplasamentul ideal pentru pistă de biciclete, circulația bicicliștilor desfășurandu-se în condiții de sigurantă și confort.

Corina Henegar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.