Bienala artiştilor de la Şcoala Populară de Artă Arad

0
334

Sala Clio Arad s-a remarcat de-a lungul anilor prin organizarea unor manifestări culturale de o largă respiraţie, de la expoziţii de cărţi rare, de manuscrise, lansări de carte, până la expoziţii de fotografii artistice, de artă plastică şi multe altele, de nu mai puţină valoare cultural-artistică.

Miercuri după-amiază, 18 noiembrie curent, această instituţie a bunului gust artistic care este Sala Clio a fost gazda primitoare a Salonului Bienal al Şcolii Populare de Artă Arad, expoziţie care reuneşte creaţiile elevilor de la secţia de arte plastice a şcolii, sub oblăduirea Centrului Cultural Judeţean Arad.

Despre această expoziţie au vorbit Lucian Ienăşescu conducătorul instituţiei şi profesorul Ioan Kett-Groza.

La vernisaj au mai participat Adriana Chiriţă profesoară care predă design grafic, Adrian Raţă, responsabil  design computerizat şi Bogdan Iorgovan, grafică.

Au fost scoase în evidenţă varietatea temelor alese de către tinerii artişti, tehnicile folosite precum şi talentul indubitabil al celor mai mulţi dintre cei ce îşi expun lucrările la Sala Clio.

„Această expoziţie este ca un intermezzo, deoarece este situată între expoziţia de început de ani şi cea de sfârşit de an şcolar. Cele 6o de lucrări expuse ating tehnici şi tematici diverse, conţinând design-grafic, grafică, design-computerizat, acuarelă, desen, grafică în cărbune, în creion, în  tuş, uleiuri pe pânză, pe carton, tehnică mixtă ş.a. Mulţi dintre micii artişti sunt la prima expunerere. Le doresc tuturor celor ce expun şi mentorilor lor mult succes!“, a spus printre altele prestigiosul artist plastic şi totodată profesor la Şcoala Populară de Artă Arad, Ioan Kett-Groza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.