Bilanţ negru de sărbători – Copil omorât de unchi, furtuni puternice, explozie la bancomat, doi copii mutilaţi de un cocoş şi un câine, sute de pacienţi la urgenţe

0
638

Arădenii nu prea au avut parte de prea multă linişte de sărbători. Furtuni puternice, grindină, copaci doborâţi, drumuri blocate, dar şi drame greu de descris. În Joia Mare, seara, un copil de şase ani îşi pierde viaţa sub roţile microbuzului condus chiar de către unchiul său. În timp ce acesta efectua o manevră, fără să vadă, zdrobeşte capul copilului sub roţile autovehicolului.
În Vinerea Mare, un copil de 6 ani din Arad a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost muşcat de un câine. Copilul a fost muşcat în zona capului, iar medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Arad au făcut tot ce au putut pentru a minimaliza efectul muşcăturii.
Un copil de 1 an şi opt luni din judeţul Arad, se pare că de la Semlac, a ajuns de urgenţă la Bucureşti, după ce a fost ciupit în ochi de un cocoş. Nefericitul incident s-a petrecut chiar în ograda familiei. Se pare că pentru a-i face o surpriză micuţului, bunicii l-au dus în apropiere de coteţul unde se aflau găinile. Într-un moment de neatenţie, cocoşul a sărit asupra copilului, pe care l-a ciupit în ochi. Imediat copilul a fost transportat la secţia de Oftalmologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, cu o plagă contuză la ochi, de unde medicii au decis să îl trimită la Bucureşti. Evenimentul s-a petrecut sâmbătă seară, înainte de Înviere.
Mulţi arădeni nu au auzit de cumpătare la masa de Paşti
Medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Arad nu prea au avut parte de sărbători liniştite la locul de muncă, foarte mulţi arădeni trecându-le pragul. „Începând chiar din Vinerea Mare până în a doua zi dimineaţă de Paşti, ne-am confruntat cu 442 de cazuri. Dintre acestea, 319 au fost cazuri în care au fost implicaţi adulţii, iar 123, copiii. Cele mai multe cazuri le-au reprezentat afecţiunile digestive, în număr de 52 la adulţi şi 25 în rândul minorilor“, ne-a declarat dr. Monica Puticiu, şefa departamentului UPU din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.
În rândul adulţilor s-au mai înregistrat 24 afecţiuni respiratorii, 32 afecţiuni cardiace, 20 afecţiuni neurologice, şase victime ale consumului de alcool, cinci victime ale accidentelor rutiere, precum şi 25 de fracturi. De asemenea, a mai fost înregistrată o intoxicaţie cu medicamente.
În ceea ce priveşte cazuistica în rândul minorilor, s-au evidenţiat afecţiunile respiratorii, în număr total de 31.
În noaptea de 30 aprilie spre 1 mai, niște hoți ghinioniști au provocat o explozie la un bancomat din zona Autogării, însă acesta era… gol. Totodată, un bărbat a fost găsit decedat în apartamentul său în Alfa, iar un altul a fost căutat cu barca pe Mureș de pompieri, după ce a fost declarat dispărut de două zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.