Bilanţul morților din accidentul podului prăgușit în apropierea de Genova a ajuns la 42 de morţi

0
668

Cel puţin 42 de oameni au murit după prăbuşirea unui segment al viaductului Polcevera (Morandi), pe autostrada A10, în apropiere de oraşul Genova, conform celui mai recent bilanţ neoficial, informează Mediafax.

Alte trei trupuri neînsufleţite au fost descoperite în ultimele 24 de ore sub dărâmături. Potrivit ANSA, pompierii au descoperit trupurile unei fetiţe de nouă ani şi ale părinţilor ei într-un vehicul complet strivit”. ANSA a precizat că noul bilanţ este neoficial întrucât noile victime nu au fost în mod oficial identificate.

Potrivit postului public de radio RAI, autorităţile cred că au găsit şi ultima persoană considerată dispărută după ce au descoperit sâmbătă trupul neînsufleţit al unui bărbat de aproximativ 30 de ani. Prefectura din Genova a transmis că nu poate momentan confirma informaţiile din presă privind faptul că nu ar mai exista persoane dispărute în urma tragediei de marţi. În accidentul devastator au murit și doi cetățeni români.

Ruperea unui cablu de oţel probabil a cauzat prăbuşirea segmentului suspendat al Autostrăzii A10 din Italia în apropierea oraşului Genova, afirmă un membru al Comisiei de anchetă.

Ziua de sâmbătă a fost declarată zi de doliu naţional, în contextul în care la Genova sunt programate ceremonii funerare publice pentru unele dintre victime. Însă familiile unora dintre victime au decis să nu participe la ceremonii în semn de mânie faţă de modul în care autorităţile italiene au gestionat incidentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.