Bilanțul primei săptămâni de școală: peste 1.000 de elevi cu COVID

0
141

Ministerul Educației a făcut vineri bilanțul primei săptămâni de școală: 604 angajați din învăță­mânt și 1.091 de elevi și preșcolari sunt în acest moment confirmați cu SARS-CoV-2.
Avem 795 de clase/grupe cu activita­tea „față în față” suspendată, ca urmare a cazurilor de infectare, mai exact, 17.658 de copii au trecut în online. Aceste infectări nu s-au produs în școală.
Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîm­peanu, situația epidemiologică din prima săptămână de școală este consecința mobilității de la începutul lunii septembrie. Abia după 1 octombrie vor apărea efectele reale ale începerii școlii. Potrivit normelor, la apariția unui caz de COVID într-o clasă sau o grupă, clasa respectivă trece în online pentru 14 zile, cu posibilitatea testării în cea de 8-a zi.
„Școala trebuie să meargă fizic (…). Nu stadioanele, nu restaurantul, clu­bul, discoteca”, spune Adriana Pistol, directo­rul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, recoman­dând părinților să se vaccineze pentru a crea în jurul copiilor o bulă suplimentară de siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.