Bilanțul Spitalului Județean: 2019 a fost unul cu mari realizări la capitolul aparatură

0
447

Spitalul Județean și-a expus bilanțul pe anul trecut, un an în care s-au făcut investiții majore în modernizare și dotare cu aparatură nouă.

În cifre: anul trecut, la nivelul secțiilor spitalului s-au înregistrat: 46.188 de pacienți externați în regim de spitalizare continuă, 22.466 de pacienți externați în regim de spitalizare de zi și 139.694 de pacienți consultați în regim de ambulatoriu. Pe parcursul anului trecut, în Unitatea Primire Urgențe s-au prezentat 67.561 de pacienți.

Cât privește numărul cadrelor medicale și a altor categorii de personal, numărul este: 229 de medici, 265 de medici rezidenți, 927 de asistente, 82 de registratori medicali, 320 de infirmiere, 70 de brancardieri, 23 – alt personal cu studii superioare, șapte farmaciști și 143 – alte categorii de personal. Trebuie menționat că, anul trecut, la Spitalul Județean s-au făcut angajări.

„Bilanțul pe anul 2019 al Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad demonstrează preocuparea permanentă a Consiliului Județean Arad pentru modernizarea spitalului. Am continuat, anul trecut, să investim în cheltuielile de dezvoltare și cele de funcționare ale spitalului. Împreună cu Primăria Municipiului Arad, Consiliul Județean a cumpărat în ultimii doi ani 171 de aparate medicale noi și moderne pentru majoritatea secțiilor. Asta înseamnă un ritm de un aparat la patru zile, ceea ce cred că este – dacă nu unic, cel puțin foarte rar în România! În anul 2019, Consiliul Județean Arad a alocat 19,8 milioane de lei Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, din care 9,1 milioane de lei pentru investiții și cheltuieli de capital și 10,7 milioane de lei cheltuieli cu bunuri și servicii”, a declarat, dl. Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În total, în 2019 s-au investit aproximativ 20 de milioane de lei pentru dotarea și modernizarea secțiilor din cadrul spitalului.

„Anul 2019 a fost un an greu pentru instituția noastră, dar în același timp un an plin de realizări, pe mai multe planuri. Probabil cea mai importantă dintre ele este înființarea Compartimentului de Cardiologie Intervențională, obiectiv cuprins în proiectul de  management al spitalului. Datorită funcționării acestui compartiment, arădenii nu mai sunt nevoiți să apeleze la clinici de specialitate din alte județe sau chiar din alte țări. De la deschiderea Compartimentului de Cardiologie Intervențională și până la finalul lui 2019 s-au realizat 410 intervenții. Anul trecut, Consiliul Județean Arad, Primăria și Ministerul Sănătății au reușit să doteze secțiile spitalului cu aparatură în valoare de 20 de milioane de lei. Vorbim aici despre aparatură performantă de ultimă generație, deosebit de importantă pentru exercitarea actului medical. Au fost dotate Laboratoarele de Analize Medicale respectiv de Radiologie și Imagistică Medicală. Stația Centrală de Sterilizare și punctul de lucru de pe strada Episcopiei au fost complet dotate și reamenajate. S-a cumpărat un computer tomograf în coerență optică necesar în diagnosticarea precisă a afecțiunilor oculare. Acestea sunt doar câteva dintre realizările de anul trecut, pentru că aproape fiecare secție a primit aparatură, în funcție de necesități”, a declarat ec. Carmen Lucuța, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Potrivit structurii aprobate în vara anului 2019, Spitalul Județean funcționează cu un număr de 1.322 de paturi și cu 65 de paturi în regim de spitalizare de zi. Secțiile instituției își desfășoară activitatea în zece locații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.