Războiul gunoaielor pare a nu avea încă un sfârşit. Continuă la un alt nivel. Chiar dacă, în linii mari şi cu o doză de bunăvoinţă, situaţia este mai bună decât atunci când munţi de gunoaie tronau prin cartiere. Atunci, în condiţiile scandalului cu resturile menajere neridicate, directorul ADI SIGD Arad, Adrian Ţolea a spus că-şi pune mandatul la dispoziţia Consi­liului Director. Zilele trecute, Sergiu Bîlcea care este şi vicepreşedinte al CJ Arad, dar şi cu o poziţie consolidată în Organizaţia Judeţeană a PNL i-a solicitat să-şi clarifice poziţia. Practic pare o mănuşă aruncată sau o invitaţie la demisie. Dar riposta directorului ADI SIGD Arad a fost alta.
Adrian Ţolea a adresat, ieri, o cerere către Instituţia Prefectului Arad prin care solicită „copia conformă a Hotărârii Consiliului Judeţean Arad din 2016, publicată în Monitorul Oficial prin care domnul Sergiu Bîlcea l-a înlocuit pe domnul Iustin Cionca în calitate de reprezentant al C.J. Arad în AGA a Asociaţiei de Dezvoltarea Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Arad, respectiv în calitate de preşedinte al Asociaţiei“.
Din Statutul ADI SIGD Arad rezultă că: „În data de 07.12. 2016 a fost emisă Dispoziţia Preşedintelui CJ.Arad nr. 800/07.12.2016 prin care domnul Cionca este înlocuit din calitatea de reprezentant al Consiliului Judeţean Arad în AGA ADI SIGD Arad, cu domnul Sergiu Bîlcea. Dispoziţia a fost semnată de domnul Iustin Cionca în calitate de preşedinte al CJ Arad şi de către doamna Silvana Lupu în calitate de secretar de judeţ. Dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, domnul Iustin Cionca, nu este în­- soţită de o Hotârâre de Consiliu Judeţean, aşa cum menţionează Statutul ADI SIGD Arad, respectiv HG 855/2008 în anexele 2 ŞI 4. AGA ADI SIGD Arad. În şedinţa din 21.12.2016, prin Hotărârea nr.66, s-a luat act de dispoziţia nr. 800/07.12.2016, înlocuindu-l pe domnul Iustin Cionca din calitatea de preşedinte al ADI SIGD Arad şi Consiliul Director al ADI SIGD Arad, fără ca Procesul Verbal nr.25 de la respectiva şedinţă AGA din data de 21.12.2016, să menţioneze noi alegeri pentru funcţia de preşedinte al ADI SIGD Arad la art.15. Ultima modificare a statului ADI SIGD Arad a fost realizată la 10.10.2016. Nu există, ulterior nicio modificare a statului ADI SIGD, care să îl cuprindă printre membrii săi pe domnul Sergiu Bîlcea, în calitate de reprezentant al Consiliului Judeţean Arad în AGA şi Consiliul Director al ADI SIGD Arad“.
Aşadar, cam acesta este cadrul în care se desfăşoară ostilităţile. Cu alte cuvinte, din aceste documente, rezultă că Bîlcea este şi nu este într-o calitate oficială. Are hârtie la mână, dar nu este cea care trebuie. Deci Ţolea se întreabă, retoric sau nu, în ce calitate îl chestionează Sergiu Bîlcea. La acest moment pare un joc care tinde spre un şah etern. Dar Prefectura va da un răspuns asupra acestei chestiuni.
(G.C.)

Recomandările redacției