biliaEchipa din Țara Zărandului e din nou „lanternă roșie” în seria a IV-a a Ligii a III-a, iar finalul de an e infernal pentru trupa lui Sculici. La Ineu mai trebuie să sosească UTA și Turceniul, iar deplasările sunt pe terenurile „minerilor” din Mehedinți și Motru. „Meciul de vineri, de la Turnu Severin, e foarte important pentru noi. Avem mare nevoie de puncte pentru moral, dar mai ales pentru clasament, mai ales că până la pauză mai avem meciuri extrem de dificile”, anunță Dănuț Bilia.
La 29 de ani, fundașul este al treilea cel mai experimentat fotbalist din lotul lui Sculici, după Georgiu și Talpaș și recunoaște că e dificil să evoluezi alături de o echipă de copii. „Formăm o echipă tânără, fără experiență, iar în Liga a III-a e nevoie și de așa ceva. Pe de altă parte, neavând presiunea rezultatelor, copiii ar trebui să-și dea drumul la joc. La noi e și o chestiune psihică deja. Ne câștigăm decât un meci din 8, suntem puțin în degringoladă, dar, așa cum am spus, trebuie încredere și curaj, căci nimeni nu ne taie capul”, a adăugat Bilia, care mai crede că plecarea lui Francescu înainte de debutul stagiunii a contat enorm de mult. „Era jucătorul cu experiență de la mijlocul terenului, nu ne gâdeam că ne va lipsi atât de mult. Cu el și Geor­giu în linia mediană arătam altfel, cred că aveam și câteva puncte în plus”, a adăugat ineuanul, care a fost urcat în ultimul meci de campionat pentru o mai mare consistență pe faza de construcție a jocului și a ajuns în două-trei rânduri în poziție de finalizare.
Dănuț Bilia crede că fața echipei se poate schimba de la primăvară. „Cu trei-patru transferuri și o pregătire bună avem șanse mari să mai recuperăm din punctele pierdute în tur. Până la urmă, eu zic că ne vom îndeplini obiectivul, iar tinerii din lotul nostru vor avea în spate un an de Liga a III-a”, a concluzionat polivalentul fotbalist, care evoluează la fel de bine ca fundaș sau mijlocaș.

Recomandările redacției