pavilionÎn scurt timp, partea administrativă şi cea medicală nu se vor mai intersecta la Spitalul Judeţean. Pavilionul administrativ, soluţia pentru separarea circui­tului medical de birouri va fi inaugurat în curând, potrivit conducerii spitalului.
La mai puţin de un an de la sem­na­rea contractului pentru construcţia pavi­lionului administrativ, autorităţile se pregătesc să taie panglica de inaugurare a acestuia. Spaţiul eliberat în spital nu va deservi doar unei mai bune activi­tăţi medicale, ci şi pentru noi investiţii.
Pavilionul administrativ a fost construit pe locul unei clădiri începute în anul 2000. După analizarea spaţiului s-a propus continuarea construcţiei, cu unele  modificări de compartimentare. Clădirea a fost proiectată pe două nivele. Acest pavilion permite separarea circuitului medical, de partea administrativă şi implicit eliberarea de spaţiu pentru actul medical. Pentru construc­ţia şi amenajarea pavilionului, Consiliul Judeţean a plătit peste 800.000 de lei, din bugetul propriu.
Trebuie spus că, în lipsa spaţiului, de-a lungul timpului, angajaţii de pe partea administrativă a unităţii spitali­ceşti s-au mutat în mai multe rânduri, ceea ce a însemnat multă bătaie de cap, din punct de vedere organizatoric.
Conducerea Spitalului Judeţean sus­ţine că parte din spaţiul eliberat de partea birocratică va fi folosit pentru modernizarea ambulatoriului unităţii spitaliceşti. „În curând vom inaugura pavilionul administrativ al Spita­lu­lui Judeţean. Aici urmează să se mute comitetul director, compartimentul financiar – contabil, partea de achiziţii, biroul juridic şi casieria. Se va elibera astfel spaţiu pentru ambulatoriul spitalului, pentru care a fost depus un proiect spre finan­ţare“, a susţinut Teodora Olariu, ma­nagerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Recomandările redacției