Biserica în acţiune: hrană caldă pentru asistaţii din Adăpostul de noapte

0
306

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, arhiepiscopul Aradului, pe data de 31 iulie 2016 a fost oferită hrană caldă celor 50 de persoane aflate la Adăpostul de noapte din municipiu. În perioada sezonului cald, centrul social amintit este deschis pentru persoanele fără adăpost numai pe durata nopţii.

Aceste acțiuni social-filantropice organizate de Biserica Ortodoxă Română – Arhiepiscopia Aradului, vin în sprijinul persoanelor vulnerabile, pentru a le asigura alimentația necesară, aducând o licărire de nădejde în sufletul lor.

Adăpostul de noapte este destinat cu precădere persoanelor defavorizate fără locuinţă, aflate din această cauză în condiţii de risc social ridicat.

Hrana caldă a fost dăruită de instituții de drept privat cu profil alimentar, specializate în pregătirea și transportul hranei gătite.

„Faptele de milostenie şi de filantropie sunt gesturi simple, care aparțin vieții de toate zilele, permițând să se recunoască chipul lui Iisus pe fața oamenilor. Învățătura lui Isus ne îndeamnă să fim ucenicii Săi și martori ai milostivirii. De fapt, milostivirea lui Dumnezeu este o veste adusă lumii şi fiecare creștin este chemat să experimenteze personal această veste. În Hristos, Dumnezeu revarsă milostivirea Sa fără limite până acolo încât face din ea milostivirea întrupată”, au spus organizatorii.

Arhim. Teofan Mada, vicar administrativ eparhial, coordonator de proiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.