La ultima ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad, de vineri după-masa, au fost adoptate mai multe hotărâri care aduc modificări măsurilor restrictive ce au fost impuse o dată cu creșterea numărului de cazuri de Covid la Arad și în țară. 

Astfel, „se suspendă activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, în toate spațiile în care există aparate, inclusiv în cazinouri. Excepție fac spațiile în care funcționează pariuri și loterii, în care se comercializează bilete (fără utilizarea aparatelor pentru jocuri de noroc), cu respectarea regulilor de distanțare fizică și a măsurilor de igienă sanitară”. Prin urmare, agențiile de pariuri și loteriile în care se comercializează bilete vor rămâne deschise cu respectarea normelor de distanțare fizică și de igienă. 

Spre deosebire de măsurile adoptate în această săptămână, vineri s-a decis ca lăcașurile de cult să rămână deschise, cu respectarea anumitor condiții, iar slujbele vor fi ținute atât în interiorul bisericilor, cât și în exterior. „Procesiunile/slujbele/serviciile religioase din spațiile închise,  indiferent de confesiune, se vor desfășura numai cu respectarea regulilor de distanțare fizică (asigurarea unei suprafețe de 4 mp/persoană), efectuarea triajului observațional și dezinfecția mâinilor la intrarea în lăcașul de cult. În condițiile în care numărul participanților depășește limita impusă de H.G. nr.782/2020 reprezentanții lăcașurilor de cult vor îndruma participanții spre curțile lăcașurilor de cult. Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în județul Arad, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte județe”.

”. 

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției