blagaPreşedintele PDL, Vasile Blaga, a făcut apel, sâmbătă, la Piteşti, la toţi parlamentarii „responsabili” să nu voteze proiectul de buget pentru 2014, pe care l-a caracterizat ca fiind „un buget fanariot”, „un buget parşiv, pentru că dă cu o mână şi ia cu trei”.

„Îi chem pe toţi parlamentarii responsabili să nu voteze acest proiect de buget, care este unul de involuţie economică a României, nici măcar de stagnare. Este un buget de involuţie, este un buget parşiv, pentru că dă cu o mână şi ia cu trei. Creşterile de pensii şi salarii anunţate de Guvern nu vor putea acoperi majorările de taxe preconizate pentru anul viitor. Spun că indexează cu trei şi ceva la sută şi de fapt din toate analizele făcute de economişti reiese că din buzunarul fiecărui român, anul viitor, se va scoate cel puţin un salariu mediu pe economie. Este un buget fanariot, pentru că au repornit tăvălugul taxelor şi impozitelor”, a declaratVasile Blaga.

El a mai spus că „în momentul ăsta, PNL nu este altceva decât un altfel de PSD”, precizând că liberalii au abandonat principiile de dreapta în momentul în care au acceptat un proiect de buget construit pe principii de stânga.

De asemenea, Blaga a afirmat că, din punctul său de vedere, Crin Antonescu nu mai are „vreo şansă la preşedinţia României”.

„Antonescu nu cred că mai are vreo şansă la preşedinţia României, dar în acelaşi timp Ponta, incapabil să înţeleagă economia românească, incapabil să înţeleagă economia în general, îndreaptă ţara spre un dezastru şi va încerca să scape (…), va încerca să fugă spre o astfel de candidatură. (…) PNL este într-o alianţă cu USL. PNL nu este altceva decât un altfel de PSD în momentul ăsta. Ce poţi să spui despre un partid care a susţinut acest proiect de buget socialist? Ce poţi să spui despre un Antonescu, un Chiţoiu, că acceptă acest buget? Dacă îl acceptă, asta înseamnă capitularea PNL în faţa PSD. Este clar că sunt măcinaţi (USL – n.r.) de lupte interne, ele se amplifică de la zi la zi. Eu le doresc să rămână uniţi şi să plătească împreună pentru toate promisiunile neonorate”, a declarat Vasile Blaga.

Pe de altă parte, Blaga a spus că PDL este pregătit „să-şi asume rolul de principală forţă politică pe viitor”, adăugând că „un prim succes va fi obţinut la alegerile europarlamentare, când PDL va deveni al doilea partid din România”.

„Partidul crede în steaua lui, crede că are soluţii pentru România şi sunt convins că din nou vom ajunge la guvernare, poate mai repede decât îşi închipuie USL. Un prim succes va fi obţinut la alegerile europarlamentare, când PDL va deveni al doilea partid din România şi cea mai importantă forţă politică de dreapta. De şase luni, lună de lună, partidul acesta a crescut un punct. Nu e mult, dar sunt convins că foarte curând vom atinge pragul psihologic de 20 la sută, iar de aici începem să mergem şi mai puternic înainte”, a spus liderul PDL.

Vasile Blaga a participat, sâmbătă, la Piteşti, la şedinţa Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL Argeş, în cadrul căreia au fost alese noile structuri de conducere ale organizaţiei. Astfel, deputatul Cătălin Teodorescu a fost ales în funcţia de preşedinte al PDL Argeş, el fiind de altfel singurul candidat.

Teodorescu a obţinut 372 de voturi „pentru” şi 12 „împotrivă”. Prim-vicepreşedinţi au fost votaţi Gheorghe Alecsei şi Gabriel Patentaşu, iar secretar general – Dănuț Bica.

Recomandările redacției