„Sunt justificate revendicările înprimul rând prin prisma promisiunilor electorale neonorate de către actuala putere. Un procent de 5% pentru învăţământ, ei cer 6 pentru că probabil se gândesc şi la un punct pentru cercetare, deci 5% pentru învăţământ susţinem şi noi şi chiar la modificarea viitoarei Constituţii pentru că altfel guvernele una spun şi alta fac. Dacă trecem în Constituţie 5% din PIB pentru învăţământ problemele se vor rezolva”, a precizat Blaga.

 

El a arătat că situaţia din sănătate „este într-adevăr disperată” şi a mai spus că „este o gestionare foarte proastă a fondurilor publice”.

 

Peste 1.000 de membri ai Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” vor picheta, luni, sediul Parlamentului, pentru a determina senatorii şi deputaţii să aloce şase la sută din PIB pentru învăţământ, se arată într-un comunicat transmis agenţiei MEDIAFAX.

Citeşte şi: Peste 1.000 de sindicalişti din educaţie pichetează luni Parlamentul

Acţiunea de protest, care are sloganul „Alocaţi şase la sută din PIB pentru educaţie! Dacă nu acum, atunci când?”, va începe la ora 11.00, la intrarea Izvor.

 

Pe lângă solicitarea de acordare a şase la sută din PIB, sindicaliştii cer modificarea Legii educaţiei naţionale, o lege specială pentru salarizarea personalului din învăţământ (didactic, didactic auxiliar şi nedidactic), debirocratizarea actului educaţional, depolitizarea sistemului de învăţământ preuniversitar şi deblocarea reală a posturilor didactice auxiliare şi nedidactice.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK

 

Recomandările redacției