Într-o atmosferă electrică creată de cei aproximativ 3000 de spectatori, UTA a pierdut pentru a doua oară consecutiv, un meci pe teren propriu un meci pe care trebuia să îl câștige la scor. Faptul că la final echipa a fost aplaudată de întreg stadionul este o victorie morală dar din păcate asta nu ne ajută foarte mult în clasament, acolo unde UTA pierde teren serios în raport cu obiectivul fixat.

Primul sfert de oră e unul deschis, agreabil, cu o ușoară dominare a UTA-ei. Prima fază periculoasă vine în minutul 12, când Ubbink trage de la marginea careului dar Greab reține. FC Argeș demonstrează că nu a venit la Arad să se apere și intră periculos în careul nostru, Ișfan se prăbușește dar arbitrul consideră că nu a fost nimic neregulamentar. În celălalt careu Dangubic este de două ori aproape să îl deposedeze pe portarul argeșenilor.

Mare ocazie pentru UTA în minutul 20. Ubbink pătrunde liber în careu, dar trage prea slab, Greab scapă balonul însă Dos Santos e primul la minge și îndepărtează pericolul. Sar și primele scântei la un duel Miculescu – Latovlevici, ambii jucători alegându-se cu un cartonaș galben. Ubbink „inventează“ o pasă magistrală pentru Dangubic dar acesta nu reușește să ajungă la minge înaintea portarului.

Dublă ocazie pentru UTA în minutul 35. Vukcevici din poziție bună trage în blocaj, mingea ajunge la Miculescu dar centrarea decarului nostru este respinsă dib fața porții goale. A fost ultima fază importantă a unei prime reprize dominate de UTA dar care se încheie cu 0-0.

Începutul reprizei secunde este unul echilibrat, fără ocazii de gol. Terenul tot mai greu forțează echipele la un meci de luptă. Vine și prima mare ocazie de gol în minutul 57. Miculescu scapă perpendicular pe poartă, îl driblează pe Greab dar ajunge prea în unghi șimingea trimisă spre poarta goală e respinsă de Do Santos. Peste două minute Roger execută excelent o lovitură liberă de pe partea stângă dar recentrarea lui Erico ajunge în brațele portarului.

Balint forțează și îl trimite pe Hora în teren în locul lui Batha. UTA continuă să își aducă suporterii pe culmile disperării. Dangubic trage în bară, mingea îi revine lui Hora dar acesta trimite peste poartă. Dangubic scapă din nou din marcaj dar trage șutează direct pe portar. Același Dangubic lovește din nou bara după o fază creată de Miculescu.

Intră și Antal în locul lui Roger. La două minute distanță optarul nostru e cât pe ce să îl surprindă pe Greab cu un șut înșelător dar acesta respinge în corner. Acesta e executat pe colțul lung dar Erico dintr-un metru trimite pe lângă poartă. Jocul devine dramatic, oaspeții încep să tragă de timp și se aleg și cu o eliminare. Din fericire pentru ei este vorba de un jucător de rezervă, Cristi Dumitru.

Lovitura de teatru cade în minutul 80. Do Santons se înalță imperial la un corner în careul nostru și trimite în plasă; 0-1. UTA acuză șocul și nu mai reușește minute bune să creeze pericol la poarta adversă. Jocul e haotic și fără vlagă. Meciul se încheie cu Balauru în careul advers dar deznodământul nu mai poate fi schimbat și UTA pierde o bătălie importantă în lupta pentru play-off

UTA: Balauru (cpt), – Vukcevic, Erico, Medjimorec, Shlyajov – Vorobjovas, Batha (61. Hora) – Roger (71. Antal), Ubbink, Miculescu – Dangubic. Rezerve: Iacob – Baravykas, Benga, Dima, Passaglia, Isac, Bustea. Antrenor: Laszlo Balint

FC Argeș: Greab – Tofan, Turda, Do Santos, Latovlevici – Meza Colly (cpt), Raynov – Ișfan, Dumitrașcu (64. Viana), Șerban (64. Honciu)- Arias (72. Pițian). Rezerve: Croitoru – Mușat, Pițian, Boldor, Dumitru, Palic, Said. Antrenor: Mihai Ianovshi

Arbitri: Sorin Costeie – Andrei Constantinescu, Ferencz Tunyogi – George Găman

Observatori: Iosif Olah (arbitri), Iuliuss Nemțeanu (joc)

Cartonașe galbene: Miculecu, Balauru / Latovlevici, Honciu

Cartonaț roșu: Dumitru

Recomandările redacției