Blestemul optimilor a lovit din nou Mexicul

0
205

Round of 16 - Netherlands vs MexicoOlanda a reuşit să se califice în sferturile Campionatului Mondial în ultimele minute ale confruntării cu Mexic. Europenii au primit gol în minutul 48 de la Giovanni dos Santos, dar Sneijder (min. 88) şi Huntelaar (min. 90+4 – penalty) au întors meciul şi au dus reprezentativa batavă în faza următoare a competiţiei.

Olandezii sunt specialiştii revenirilor la acest turneu final: trupa lui Van Gaal a fost condusă în faza grupelor de Spania, dar a reuşit să câştige meciul cu 5-1, iar Australia a condus la un moment dat cu 2-1, însă olandezii s-au impus cu 3-2. Olanda este doar a doua naţională din istoria Campionatului Mondial care reuşeşte să revină de trei ori în cadrul aceluiaşi turneu. Germania a fost prima reprezentativă care a izbutit aşa ceva la ediţia din 1970: germanii au întors atunci meciurile din grupă cu Maroc şi Bulgaria şi pe cel din sferturi cu Anglia.

De partea cealaltă, Mexic pare a fi blestemată să nu treacă de faza optimilor la Campionatul Mondial. Începând cu ediţia din 1994, mexicanii au fost mereu eliminaţi în această etapă a competiţiei. În 1994 au fost eliminaţi de Bulgaria, în 1998 de Germania, în 2002 de SUA, în 2006 şi 2010 de Argentina, iar acum de Olanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.