Blocați pe șosea în viscol. Un grup de 52 de elevi și însoțitorii lor au fost transportați la Vârfurile de drumari

0
285

Nu mai puțin de 52 de copii și profesorii care îi însoțeau au fost transportați de drumari în comuna Vârfurile, după ce autocarul în care se aflau s-a defectat. Drumarii au intervenit pe DN 76 pentru a transporta în siguranță grupul de 52 de copii în localitatea Vârfurile. Autocarul care transporta copiii s-a defectat pe DN 76, în timp ce se deplasa dinspre localitatea Arieșeni, județul Alba, spre localitatea Vârfurile, județul Arad.

Drumarii de la districtul Vârfurile (DRDP Timișoara), aflați în patrulare au identificat autocarul rămas în pană și au intervenit pentru a-i prelua pe cei 52 de copii și pe profesorii acestora. Întregul grup a ajuns în siguranță la o pensiune din localitatea Vârfurile. Transportul a fost efectuat cu o autoutilitară a drumarilor și două microbuze pentru transport școlar, puse la dispoziție de Primaria Vârfurile. „Un alt echipaj al Districtului Vârfurile se află la această oră (n.r. – duminică seara, ora 20.00) la fața locului pentru a ajuta la tractarea autocarului defect. În zonă ninge intens la aceasta oră, iar drumarii acționează in permanență pentru a menține circulația rutieră deschisă„, au transmis reprezentanții CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

Din fericire, copiii și profesorii au fost preluați în scurt timp, cei de la DRDP și de la Primăria Vârfurile fiind foarte operativi.  „Autocarul care venea cu tinerii de la Arieșeni s-a defectat pe drum. Copiilor și însoțitorilor le-a fost rece, dar din fericire, șeful de district s-a deplasat la fața locului și i-a transportat la o pensiune din localitatea Vârfurile, până a venit alt autocar să îi preia„, a declarat Cristian Ispravnic, directorul DRDP Timișoara (Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara).

Elevii au ajuns cu bine acasă, ei aparținând unor școli din Pâncota și Arad.  „Aseară (n.r. – duminică), la ora 18.45, am fost informați de situația autocarului defectat de șeful de la districtul Vârfurile. Am mobilizat două microbuze și o autoutilitară, astfel că în aproximativ 20 de minute am ajuns la fața locului. Autocarul s-a defectat în zona localității Groși, dar cei de la DRDP au reușit să-l pornească și să-l aducă la Vârfurile.  În autocar au fost 17 copii din clasele primare și 35 de elevi de liceu. Copiii au stat aproximativ 40 de minute la pensiune, unde au băut un ceai cald, după care au fost preluați de un autocar și transportați la Pâncota și Arad„, a precizat Toma Banciu, viceprimarul comunei Vârfurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.